ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Δράση Αγωγής Υγείας “Υγιεινή της Εμμήνου Ρύσεως” στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Άργους - Μυκηνών

Υγεία
Υλοποιείται με εξαιρετική επιτυχία στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Άργους – Μυκηνών, η δράση Αγωγής Υγείας για το μαθητικό πληθυσμό σε συνεργασία της ΔΠΕ Αργολίδας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μάρα Ελένης, με τον Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Άργους.

Η δράση έχει τίτλο: «Υγιεινή της Εμμήνου Ρύσεως», υλοποιείται από την Νοσηλεύτρια –Προïσταμένη του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. Παράρτημα Άργους κ. Σταματοπούλου Μαρία.
Η εν λόγω παρέμβαση βασίζεται στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό και αφορά στις μαθήτριες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γενικής Εκπαίδευσης.

Η μεθοδολογία υλοποίησης της δράσης συνίσταται σε Ενημερωτική Παρουσίαση με ppt, που απαντά στα βασικά ερωτήματα: α) Τι είναι έμμηνος ρύση β) Υγιεινή εμμήνου ρύσεως γ) Τι να θυμάμαι από όλα αυτά; Ακολουθεί εκπαιδευτικός αναστοχασμός με συζήτηση και απαντήσεις στα ερωτήματα και τις απορίες των μαθητριών.

Η δράση «Υγιεινή της Εμμήνου Ρύσεως», έχει ήδη υλοποιηθεί στις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις των σχολείων του Δήμου Άργους – Μυκηνών στα εξής σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, Δημοτικό Σχολείο Φιχτίου, Δημοτικό Σχολείο Ινάχου και έχουν προγραμματιστεί οι παρεμβάσεις στα υπόλοιπα σχολεία.
Οι μαθήτριες γράφουν τις εντυπώσεις τους για την υλοποίηση του προγράμματος “Υγιεινή Εμμήνου Ρύσεως

Ευχαριστούμε θερμά την Προïσταμένη του Τμήματος Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Άργους κ. Σταματοπούλου Μαρία για την καθοριστική υποστήριξη της δράσης.

Η Διευθύντρια Π.Ε. Αργολίδας
Αικατερίνη Δουράνου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ