ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Καθαρά Δευτέρα: Τι προτίμησε ο κόσμος που κατέκλυσε το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. | | |
Παραλία Ναυπλίου
Είναι γεγονός πως αυτό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας το Ναύπλιο, μετά από δυο συνεχόμενα χρόνια περιορισμών, συγκέντρωσε την προτίμηση χιλιάδων εκδρομέων και επισκεπτών.
Ενδεικτικό είναι πως για να παρκάρει κάποιος θα πρέπει να έχει μεγάλη υπομονή αφού δεν υπάρχει ούτε εκατοστό στην πόλη καθώς οι οδηγοί έχουν εκμεταλλευτεί και την τελευταία σπιθαμή ελεύθερου χώρου.
Τι προτίμησαν όμως οι χιλιάδες του κόσμου που επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Αργολίδας;
Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε ιδιαιτέρως την Κυριακή στην επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων όπως το Παλαμήδι όπου δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα στον δρόμο που οδηγεί στο κάστρο και χρειάστηκε η παρεμβαση της αστυνομίας για διευθέτηση της κυκλοφορίας.
Ο καιρός ήταν σύμμαχος και των επιχειρηματιών, που είδαν τα μαγαζιά τους να γεμίζουν από πελάτες που θα έπρεπε σε πολλές περιπτώσεις να περιμένουν για να αδειάσει κάποιο τραπέζι στα καφέ και τα ταβερνάκια της πόλης.
Ευχάριστη εντύπωση έκαναν στους επισκέπτες οι τεράστιες κινούμενες μαριονέτες, η έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Δημαρχείου με τις απόκριες από παλαιότερα χρόνια στο Ναύπλιο αλλά και το ψηφιακό αφιέρωμα με την αναδρομή της αποκριάς στο νεοκλασικό της Alpha bank στην Λεωφόρο Αμαλίας.
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της πόλης και των κοντινών περιοχών είδαν με φαρδύ χαμόγελο την πληρότητα να εκτοξεύεται.
Οι βόλτες στα γραφικά σοκάκια της πόλης με ή χωρίς τα γνωστα τετραθέσια ποδήλατα αλλά και με τα "τρενάκια", κάτω από τα νεοκλασικά και ιστορικά κτίρια και η περατζάδα με ηλιόλουστο καιρό στο λιμάνι δεν άφησε ασυγκίνητους τους περισσότερους επισκέπτες.
Τέλος τι μένει ως ανάμνηση από ένα τριήμερο στο Ναύπλιο, μα... μια selfi με φόντο το Μπούρτζι και το ηλιοβασίλεμα που τείνει να γίνει ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα μαζί με τις μπουκαμβίλιες και φυσικά το πολυθρύλητο κάστρο του Παλαμηδίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ