ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Συνεργασία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καλλιτεχνικό Σχολείο
Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδος στα πλαίσια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και συνεργασίας με φορείς, προγραμμάτισε σύνδεση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με το τμήμα Θεατρικών Σπουδών, το οποίο έχει την έδρα του στη πόλη του Ναυπλίου. 

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας η οποία ήδη ξεκίνησε την Πέμπτη 17 Μαρτίου, θα υλοποιηθεί η πρακτική άσκηση των φοιτητών /τριών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πανεπιστημίου του ιδίου τμήματος, κυρίας Χριστίνας Ζώνιου.
Το πρόγραμμα αυτό συνίσταται στην πρακτική άσκηση των φοιτητών/ τριων του τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο μάθημα της Υποκριτικής και θα εφαρμοσθεί στο τμήμα Θεάτρου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου κυρία Ζώνιου θα λειτουργεί ως μέντορας εξηγώντας κάθε βήμα επί της διαδικασίας και επιλύοντας τις προκύπτουσες απορίες των φοιτητών/τριών ενώ στη συνέχεια οι ίδιοι θα καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που απέκτησαν.
Η σύνδεση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την Τριτοβάθμια λειτουργεί ως κίνητρο για τους μαθητές μας και προσφέρει στο Καλλιτεχνικό Σχολείο μια ακόμη διεύρυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο χώρο της τέχνης του Θεάτρου, εμπλουτίζοντας τη με διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας και πολιτιστικές προσεγγίσεις. Επίσης η συνεργασία αυτή θα δώσει δυνατότητα εξοικείωσης των φοιτητών/ τριών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών με την παιδευτική διαδικασία, αποκομίζοντας γνώση και εμπειρία και συνδέοντας την Πανεπιστημιακή θεωρία με την πράξη.
Ένα Καλλιτεχνικό Σχολείο οφείλει να είναι εξωστρεφές στην κοινωνία προς όφελος των μαθητών του. Οφείλει να είναι συνεργατικό και ευέλικτο, ανοιχτό στη διαφοροποιημένη εκπαίδευση στο καινούργιο αλλά με γνώση και επίγνωση της πολιτιστικής εξέλιξης και κληρονομιάς. Οι συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι υποχρέωση όσο και ανάγκη.
Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια κυρία Χριστίνα Ζώνιου για την θερμή υποστήριξη του προγράμματος συνεργασίας: Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας – Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κείμενο – φωτογραφίες: Μάγδα Μάρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ