ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Γ.Γκιόλας: Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν αντέδρασε στη σκανδαλώδη μεταβίβαση μετόχων της ΔΕΗ σε ιδιώτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. |
Γ.Γκιόλας
 Μιλώντας στις 17 Μαρτίου 2022 στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας καυτηρίασε τη «χαλαρή» στάση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, με αποκορύφωμα, κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, το Σεπτέμβριο του 2021 να περιέλθει η πλειοψηφία των μετοχών της σε ιδιώτες και μάλιστα έναντι προκλητικά χαμηλού αντιτίμου.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο βουλευτής ανέλυσε το πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού, τονίζοντας πως η εποπτεία του και ο απαιτούμενος έλεγχος σε κρίσιμα θέματα θα έπρεπε να είναι πολύ πιο συγκεκριμένος και αποτελεσματικός, ώστε να μην παρατηρούνται περιπτώσεις όπου ζημιώνεται το Δημόσιο.

Κατέκρινε ακόμη τη στάση της Κυβέρνησης, η οποία με το Νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεν φροντίζει να εκπληρώνει τις απαιτήσεις για βελτίωση των πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών λειτουργίας της. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με ανακοίνωσή του, κατακεραυνώνει τη στάση της Κυβέρνησης να αγνοήσει παντελώς τη μακρόχρονη εμπειρία και τη γνώση του αντικειμένου των υπαλλήλων της, την άρνηση χρήσης μεθοδολογίας που χρειάζεται για να αποτυπωθεί και αξιολογηθεί η υφιστάμενη κατάσταση και η έλλειψη συνεργασίας σε παροχή τεχνικής βοήθειας από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ώστε να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο εποπτείας της κεφαλαιαγοράς στη χώρα μας.

Τέλος, κατέκρινε την πολιτική της Κυβέρνησης να καταφεύγει σε συνεργασίες με εξωτερικούς συμβούλους και προσλήψεις εκλεκτών κατ’ επιλογή, αντί να ενισχύσει μέσω ΑΣΕΠ τους ελεγκτικούς και εποπτικούς φορείς. Πως αλλιώς όμως θα κατάφερνε να μεταβιβάσει τις μετοχές της ΔΕΗ μέσω Χρηματιστηρίου, όπου με ένα μαεστρικό «σορτάρισμα» αυτές πέρασαν σε χέρια ιδιωτών;

(βλ. ΕΘΝΟΣ 24/9/2021)

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του Γιάννη Γκιόλα παρακάτω:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ