ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Γιώργος Ανδρειωμένος: Είχα αρνηθεί, διαφώνησα και δεν συμμετείχα στην επιτιμοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:04:00 μ.μ. |
Γιώργος Ανδρειωμένος
Επιστολή για την αποκατάσταση ανακρίβειας, μας απέστειλε ο Αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων και προσωπικού του Παν. Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, σχετικά με την δημοσίευση μας που αφορά την αναγόρευση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ως επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το 2018.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. διευθυντά,

"Σήμερα, 09.03.2022 και ώρα 10:12:00 πμ, δημοσιεύτηκε στο argolikeseidhseis.gr άρθρο με τίτλο: "Ο Πούτιν έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Τώρα μαζεύουν υπογραφές για να ανακληθεί ο τίτλος", το οποίο, αναφερόμενο στην επιτιμοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, με έδρα την Καλαμάτα, το 2018, γράφει ότι προσωπικά είχα συμμετάσχει, ως αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων, στην τελετή αναγόρευσης, απευθύνοντας χαιρετισμό. 

Κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη. Είχα τότε ρητά αρνηθεί να πάρω μέρος σε οποιαδήποτε σχετική εκδήλωση, διαφωνώντας με την απόφαση του πιο πάνω Τμήματος και για τον λόγο αυτό δεν συμμετείχα. Μάλιστα, ίσως και εξαιτίας αυτής της άρνησής μου, η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά, εξ όσων ενθυμούμαι, στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, απόντος, και πάλι, εμού. 

Η ως άνω ανακρίβεια του δημοσιεύματος παραπλανά το αναγνωστικό κοινό κατά το μέρος που με αφορά και δύναται να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου, συνεπεία δε τούτου να υποστώ σημαντική ηθική βλάβη.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα σας παρακαλούσα θερμά, όπως δημοσιεύσετε το παρόν μήνυμά μου στον ιστοχώρο σας, προς αποκατάσταση όσων πραγματικά συνέβησαν τότε και αφορούσαν μιαν επιλογή Τμήματος του Ιδρύματος, με την οποία, έτσι και αλλιώς, ποτέ δεν ήμουν σύμφωνος -- ανεξάρτητα από όσα συμβαίνουν τώρα στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Διατελώ μετά τιμής,

Γιώργος Ανδρειωμένος, Καθηγητής
Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων
του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ