ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Έτσι θα αναδειχθούν οι μυκηναϊκοί τάφοι στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:56:00 μ.μ. | | |
Μακέτα
"Υπήρχαν άνθρωποι που μέχρι τώρα,μας κατηγορούσαν δημόσια με δελτία τύπου,ότι καταστρέφουμε στην Ευαγγελίστρια,τους Μυκηναϊκούς τάφους, με την ανέγερση του κτηρίου του συσσιτίου.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας,το ΣτΕ,με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε ότι ουδεμία βλάβη ή φθορά έγινε στους Μυκηναϊκούς τάφους με την ανέγερση του κτηρίου. Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο, αντιθέτως από το έτος 2013 προσπαθεί να προστατεύσει και να αναδείξει αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα. 

Το 2019 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου για την προστασία και ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων. Μέχρι σήμερα το Υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αρνείται να δει το θέμα στην ουσία του. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης,σε δήλωση του, αρνείται να με δεχθεί σε συνάντηση στο γραφείο του,αν και είμαι συμβαλλόμενο μέρος της προγραμματικής σύμβασης. 
Ο κ. Νίκας και στο παρελθόν, δεν δεχόταν να με δεχθεί ως υπεύθυνος του Συσσιτίου της Αγάπης, λέγοντας ότι συνομιλεί μόνο με τους Μητροπολίτες, γνωρίζοντας βεβαίως ότι στην προκειμένη περίπτωση ο υπεύθυνος είμαι εγώ,σύμφωνα με τον νόμο. Ταπεινά θα του έλεγα ότι ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να δέχεται τους πάντες στο γραφείο του.

Περιμένω να ανακαλέσει την απόφαση του και να συναντηθούμε να λύσουμε αν μπορούμε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Επίσης περιμένω και αυτούς που μας κατηγορούσαν,να πάρουν θέση και τώρα. Δεν είναι κακό να αναγνωρίσουν το λάθος τους, ότι είχαν εσφαλμένη πληροφόρηση,αν και θα έπρεπε να μας είχαν ζητήσει και την δική μας θέση για τους Μυκηναϊκούς τάφους.
 
Ας γνωρίζουν οι αρμόδιοι, ότι το θέμα των Μυκηναϊκών τάφων,δεν θα ξεχαστεί από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους καλούμε και πάλι να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης μας και του πολιτισμού μας.π. Ελευθέριος Μίχος

Οι φωτογραφίες είναι μακέτες, το πώς θα αναδειχθούν οι μυκηναϊκοί τάφοι. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν αξίζει τον κόπο να πετύχουμε αυτό και να παραμείνουν σκουπιδότοποι;"

π. Ελευθέριος Μίχος
Εφημέριος Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ