ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Τ. Τόκας: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου επανέφερε στην τάξη τον Δήμαρχο Ερμιονίδας για το θέμα αλλαγής φωτιστικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:39:00 μ.μ. | |
ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου επανέφερε στην πραγματικότητα τον Δήμαρχο Ερμιονίδας σχετικά με το θέμα για την αλλαγή φωτιστικών και το δάνειο των 2.350.000,00€ αφού σε απάντησή της προς εμάς τους Επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου μας, μετά την αναφορά- καταγγελία που κάναμε στις αρχές Μαρτίου, αναφέρει πως η απόφαση του ΔΣ 44/2022 είναι διαπιστωτικού χαρακτήρα και δεν παράγει ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τις νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν.


Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας και παίρνοντας τον λόγο μετά την λάθος ανάγνωση της απόφασης από τον Δήμαρχο, αλλά και την αναδίπλωσή του, ότι θα ξαναφέρει το ζήτημα εκ νέου , επισήμανα ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έπρεπε να έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ της 18/02/2022 , αφού ήδη είχε παρθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή με την απόφαση 23 /2022 με την οποία είχε εγκρίνει την μελέτη και είχε αποφασίσει την αναγκαιότητα σύναψης δανείου.

Από τον χειρισμό της υπόθεσης αποδεικνύεται πως ο Δήμαρχος ή αγνοεί τις κείμενες διατάξεις για τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει η Οικονομική Επιτροπή και έφερε προς συζήτηση χωρίς λόγο το θέμα της αλλαγής φωτιστικών στο ΔΣ του Δήμου ταλαιπωρώντας το σώμα ή προσπάθησε να παραπλανήσει το ανώτατο θεσμικά όργανο, να δει τις αντιδράσεις και να δράσει αναλόγως.

Ουσιαστικά μετά την πολύωρη συζήτηση που έγινε στο ΔΣ της 18/02/2022 επιβραβεύτηκαν οι θέσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι αυτό το τεράστιο δάνειο δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο μας, στις σημερινές συνθήκες.

Τώρα ο Δήμαρχος οφείλει να ζητήσει συγνώμη για τις ενέργειές του και να φέρει νέα πρόταση για την αλλαγή των φωτιστικών, η οποία θα είναι ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις, τηρώντας ταυτόχρονα τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται.

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας







Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ