ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Πλειστηριασμοί τέλος Μαρτίου για μεγάλες βιομηχανίες, κεντρικά γραφεία και "ιερά" ακίνητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:32:00 μ.μ. | | |
Πλειστηριασμός
Συνολικά 633 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι να διενεργηθούν αυτή την εβδομάδα, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αφορούν σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, επαγγελματικούς χώρους καθώς και κατοικίες σε όλη την Ελλάδα.


Μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις των Ελληνικών Σωληνουργείων στην Εύβοια, μια επιχείρηση η οποία στο παρελθόν αποτελούσε μια από τις "βαριές" βιομηχανίες της χώρας με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα κυρίως στην Αμερική.

Με παρουσία η οποία ξεκινά στη δεκαετία του 1960, η βιομηχανία για αρκετά χρόνια λειτουργούσε κάτω από τη διοίκηση της οικογένειας Τσαούσογλου (με την επωνυμία Σωληνουργεία Τσαούσογλου), ωστόσο τη δεκαετία του 1980 πέρασε στη διαχείριση της Εθνικής Τράπεζας.

Στη συνέχεια, η εταιρεία αποκτήθηκε από τον επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου και εντάχθηκε στην εισηγμένη τότε στο ελληνικό χρηματιστήριο Μηχανική.

Αν και οι επιδόσεις της ήταν ικανοποιητικές με αρκετές παραγγελίες κυρίως από την Αμερική, η οικονομική κρίση, ωστόσο, της περασμένης δεκαετίας και η έλλειψη ρευστότητας οδήγησαν τόσο τον μητρικό όμιλο την Μηχανική όσο και τα Ελληνικά Σωληνουργεία σε δεινή θέση και οικονομικό αδιέξοδο.

Στις 30 Μαρτίου βγαίνουν, λοιπόν, στο σφυρί οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 6,887 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την dovalue.

Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στη θέση Γλύφα Δροσιάς κοντά στην εθνική οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, περιλαμβάνει οικόπεδο 412 στρεμμάτων καθώς και τμήματα δασικών εκτάσεων ενώ έχουν ανεγερθεί τμηματικά κτιριακές εγκαταστάσεις, η κατασκευή των οποίων ξεκίνησε το 1966 και ολοκληρώθηκε το 1983.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, βάσει της εξωτερικής αυτοψίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021, η βιομηχανική μονάδα εκτιμάται ότι είναι τυπικής ποιότητας κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων ενώ με δεδομένο ότι εδώ και πολλά χρόνια δε λειτουργεί και έχει εγκαταλειφθεί, η συντήρηση της κρίνεται ανεπαρκής.

Στις 30 Μαρτίου αναμένεται να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για μια ακόμη βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα για την Μεταλλουργία Βοιωτίας ΑΕΒΕ καθώς σε πλειστηριασμό βγαίνει ένα οικόπεδο επιφάνειας 31 στρεμμάτων στο οποίο αναπτύσσεται βιομηχανοστάσιο και κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής κάλυψης και δόμησης 12.873 τ.μ. στη Θήβα.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2,012 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions με το ποσό που επιβλήθηκε η κατάσχεση να ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί 6 πλειστηριασμοί οι οποίοι αφορούν σε ακίνητα που ανήκαν στο Ιερόν Γυναικείον Ησυχαστήριο "Η Ανάστασις του Χριστού" με τον τίτλο Μονή Εμμαούς, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί πριν μερικά χρόνια στην αποκαλούμενη υπόθεση των "ιερών αγοραπωλησιών".

Μάλιστα, πριν περίπου 7 χρόνια στο εδώλιο είχαν καθίσει 3 μοναχοί και 3 λαϊκοί, οι οποίοι μεταξύ άλλων αντιμετώπιζαν κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων, οι οποίοι τελικά κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Τώρα έχει δρομολογηθεί πλειστηριασμός για μία πολυώροφη οικοδομή-κτίριο καταστήματα, γραφεία και κατοικίες στην καρδιά της Αθήνας και ειδικότερα στην οδό Μετσόβου, στην οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού.

Το κτίριο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 522 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο, τρεις ορόφους και δώμα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,872 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions.

Εκτός, όμως, από το συγκεκριμένο ακίνητο, το σφυρί θα χτυπήσει και για άλλες 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες της μονής, οι οποίες εντοπίζονται σε μια πολυκατοικία, η οποία βρίσκεται στη λεωφόρο Θησέως 328-330 και Πεισιστράτου 58 στην Καλλιθέα στο ύψος των Τζιτζιφιών με τη συνολική τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, την 1η Απριλίου σειρά παίρνει ένα μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινήτων της ΑΚΡΟΠΟΛ Σταθμοί Αυτοκινήτων ΑΕ, εταιρείας συμφερόντων του ομίλου Χαραγκιώνη.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,3 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η υπό ειδική εκκαθάριση Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος.

Πρόκειται για έναν σταθμό αυτοκινήτων, ο οποίος λειτουργεί κανονικά και διαθέτει συνολικά 177 θέσεις στάθμευσης ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: capital.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ