ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ποια θέματα έθεσε στην Μίνα Γκάγκα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου


Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
Χθες, στις 23/4/2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της υφυπουργού υγείας, κας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Αργολίδας. Στο νοσοκομείο Ναυπλίου έφθασε το απόγευμα, σε μέρα κλειστής εφημερίας. 

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ‘’θεσμικών παραγόντων’’ απ’ την οποία (κατ’ αρχήν) αποκλείστηκε ο πρόεδρος / εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι ήταν στον χώρο και είχε από την προηγούμενη ημέρα αιτηθεί να εκπροσωπηθεί το σωματείο. Παρά ταύτα, εκπροσωπώντας το σωματείο, επέμεινε και παρέμεινε στο χώρο. Μετά το ήμισυ της σύσκεψης έγινε δεκτός και συμμετείχε μέχρι το τέλος. Στην τοποθέτησή μας βάλαμε τα παρακάτω ζητήματα:

1. Επιβεβαιώσαμε τις σοβαρότατες ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο Ναυπλίου ειδικά και στην Αργολίδα γενικότερα, καθώς και την ανυπαρξία κρεβατιών ΜΕΘ.

2. Την εργασιακή ανασφάλεια και τις δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο που προκαλεί το γεγονός ότι το μισό περίπου προσωπικό είναι συμβασιούχοι. Ούτε η παράταση των επικουρικών μέχρι τέλος του έτους, ούτε η 3μηνη παράταση των ΣΟΧ συναδέλφων λύνουν το πρόβλημα. Επιπλέον παραμένει το πρόβλημα με τους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας. Τέθηκε επίσης το ζήτημα με τον μεγάλο αριθμό αποσπασμένων συναδέλφων που δεν έχουν αντικατασταθεί στις θέσεις τους.

3. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην εμπορευματοποίηση / ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας που προωθεί η κυβέρνηση με το ‘’νέο ΕΣΥ’’, μεθοδεύσεις που συζητήθηκαν και προωθούνται και για το νοσοκομείο μας: επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία.

4. Αναδείξαμε το γεγονός ότι η υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως και η εμπορευματοποίηση / ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, είναι επιλογή κυβέρνησης και ΕΕ και όχι έλλειψη πόρων τους οποίους η κυβέρνηση διαθέτει για άλλους πχ πολεμικούς σκοπούς.

Με την ευκαιρία οφείλουμε να επισημάνουμε ως εντελώς παραπλανητικά και ανακριβή δημοσιεύματα και δηλώσεις που φέρουν το νοσοκομείο Ναυπλίου να ‘’εξυπηρετεί, στην εφημερία, μόνο παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά’’. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική καθώς το νοσοκομείο Ναυπλίου διαθέτει (και σε τακτική και σε εφημεριακή βάση) τις ίδιες ειδικότητες με το νοσοκομείο Άργους (πλην ουρολόγου) και επιπλέον ΩΡΛ, οφθαλμίατρους, πνευμονολόγους, δερματολόγο (που δεν διαθέτει το Άργος). Συνεπώς τίποτα από τα υπάρχοντα δεν ‘’περισσεύει’’, όπως κάποιοι επιθυμούν να παρουσιάσουν.

Το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Ναυπλίου, ως ζωντανό και μαχητικό συνδικαλιστικό όργανο παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει, τόσο για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων – όσο και για δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους του νομού.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ