ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Ανταρσία στο Μωριά: Προκλητική συμπεριφορά του κ. Νίκα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:28:00 π.μ. |
Ανταρσία στο Μωριά
Για δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας επιτέθηκε στους κατοίκους του Δήμου Ευρώτα και τον αγώνα που δίνουν ενάντια στη λειτουργία σκουπιδοεργοστασίου και χωματερής στην περιοχή τους. 

Πρόκειται για τα περιστατικά που σημειώθηκαν την Τετάρτη 16/3, όταν κάτοικοι της Λακωνίας συγκεντρώθηκαν έξω από το διοικητήριο Λακωνίας την ώρα που γινόταν ευρεία σύσκεψη δημάρχων-βουλευτών-φορέων υπό την προεδρία του περιφερειάρχη με θέμα την «εξεύρεση λύσεων για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη που ακολούθησαν.

Φαίνεται ότι η δράση της Επιτροπής Αγώνα ενοχλεί την ανάδοχο εταιρεία και την περιφερειακή αρχή, μιας και έχει καταφέρει ως τώρα να εμποδίσει την κατασκευή του εργοστασίου. Μετά και την απομάκρυνση από το εργοτάξιο των μηχανημάτων του εργολάβου που του ανατέθηκε μέρος των εργασιών από την εταιρεία, ο περιφερειάρχης ανέλαβε δράση προσπαθώντας να συκοφαντήσει και να τρομοκρατήσει τους κατοίκους.

Τα «επιχειρήματα» γνωστά… «Μειοψηφίες που ασκούν βία», «παρεμπόδιση εργασιών με αποτέλεσμα οικονομικές ζημίες για την περιφέρεια και την εταιρεία» ενώ, κατηγορώντας τους κατοίκους του Δήμου Ευρώτα πως «θέλουν να στείλουν τα σκουπίδια τους στην αυλή του γείτονα», προσπαθεί να προωθήσει τη λογική «διαίρει και βασίλευε». Δε δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει απαξιωτικές και προσβλητικές εκφράσεις προς τους κατοίκους της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης σπεύδει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων. Αγνοεί επιδεικτικά όμως να μας πει ότι με το ξεκίνημα της δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου της Παλαιόχουνης Αρκαδίας, άρχισαν να τρέχουν και οι οικονομικές υποχρεώσεις των δήμων μέσω ΦΟΔΣΑ, ότι ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τους δήμους, ότι ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που καταδικάζει μια περιοχή ήδη ξεκίνησε! Αποφεύγει να μας πει ότι η λειτουργία της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ σημαίνει αύξηση των δημοτικών τελών για όλη την Πελοπόννησο, και περιβαλλοντική υποβάθμιση των περιοχών που θα κατασκευαστούν οι μονάδες (Σκάλα Λακωνίας, Καλιρρόη Μεσσηνίας, Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Ν. Κίος Αργολίδας). Αποφεύγει να μας πει πως ειδικά για τη Σκάλα Λακωνίας, η λειτουργία της μονάδας θα σήμαινε επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα του ποταμού Ευρώτα, κρίσιμη πλευρά για τις αγροτικές δραστηριότητες των κατοίκων, αλλά και συνολική υποβάθμιση της περιοχής αφού θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Ως «Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την ανατροπή» εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των κατοίκων του Ευρώτα και καταδικάζουμε με κάθε τρόπο τις επιθέσεις συκοφαντίας, τρομοκρατίας και τις προσπάθειες καταστολής της περιφερειακής αρχής προς τον αγωνιζόμενο κόσμο της περιοχής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ