ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Μυκηναϊκοί τάφοι στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | | |
Μυκηναϊκοί τάφοι
Οι μοναδικοί τάφοι που ίσως έχουν απομείνει στο Ναύπλιο στην αφάνεια για 51 σχεδόν χρόνια κάτω από την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του ΥΠΠΟΑ.


Ένα σπουδαίο μνημείο μυκηναϊκής εποχής, σε μία πανέμορφη γωνιά του Ναυπλίου, παραμελείται συστηματικά από την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς.

Η αδιαφορία, η απάθεια, η αναλγησία και η άγνοια είναι οι αιτίες καταστροφής των πολιτισμικών μας αγαθών. Οι υπεύθυνοι θεσμικοί φορείς, έρχονται μετά την καταστροφή πάνω στα ερείπια για να αποσείσουν τις ευθύνες τους και με κροκοδείλια δάκρυα συγκινημένοι, να δικαιολογήσουν την αδιαφορία τους με θεσμούς και νόμους. Να υποσχεθούν διάφορα ασαφή και αόριστα, όπως «θα φροντίσουμε, θα μεριμνήσουμε, θα προσπαθήσουμε». Μέχρι να ξεχαστεί η καταστροφή η αδιαφορία και η αδράνεια θα συνεχίζεται, μέχρι να έρθει άλλη καταστροφή για να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό του εμπαιγμού και του ψεύδους.

Το ΥΠΠΟΑ όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται αλλά κωλυσιεργεί και εμποδίζει το έργο αυτό,διότι αν δεν είναι έτσι,τότε τι κάνει 51 ολόκληρα χρόνια;

Θέλω να συγχαρώ τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού Αργολίδας για τις ερωτήσεις που κατέθεσαν στην Υπουργό Πολιτισμού,αν και η απάντηση της υπουργού ήταν μία τυπική, ξύλινη απάντηση,ενώ θα περίμενε κανείς να δώσει άμεσες εντολές στις υφιστάμενες υπηρεσίες των Αθηνών για την έναρξη του έργου.

Μου προξενεί εντύπωση το άρθρο του κ. Πιτερού,που με έντονο ύφος μας κατηγορεί,ότι δήθεν δεν έχουμε καμία δουλεία εμείς να ασχολούμαστε με τους μυκηναϊκούς τάφους.

Εάν το άρθρο αυτό είναι με δική του πρωτοβουλία γραμμένο, τότε δεν αξίζει καμία απάντηση, αλλά επειδή πιστεύω ότι έχει παρασυρθεί από άλλους να απαντήσει στις διαμαρτυρίες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, έχω να του πω ότι λυπάμαι κύριε Πιτερέ.

Ο χώρος ανήκει στην Εκκλησία και δεν έχει λόγο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο; Ο Ιερός Ναός είναι συμβαλλόμενο μέρος στην προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την προστασία των τάφων και δεν έχει λόγο; Δηλαδή για τον κ. Πιτερό κακώς φωνάζουμε για να προστατευθούν οι τάφοι; Αντί να μας επαινέσει, θα βρούμε τελικά και το μπελά μας; Το ερώτημα που θέτω είναι τι έκανε ο κ. Πιτερός τόσα χρόνια που ήταν υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας; Σε τι ενέργειες είχε προβεί,ώστε να προστατευθούν αυτά τα αρχαιολογικά ευρύματα;Μπορεί να μας απαντήσει; Γιατί τον ενοχλεί που η Εκκλησία ενδιαφέρεται να προστατευθούν οι τάφοι; Μάλλον παρασύρθηκε από άλλους και τον έβαλαν να απαντήσει στις διαμαρτυρίες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου;

Ο κ. Πιτερός ,επίσης , μας λέει 33 τάφοι στην περιοχή ανασκαφικά έχουν ερευνηθεί ,αλλά δεν μας λέει τι έχει γίνει με τους υπόλοιπους 120 περίπου. Πάντως δεν θα περίμενε κανείς από έναν αρχαιολόγο, να επιπλήττει, αυτούς που προσπαθούν να διασωθούν οι Μυκηναϊκοί τάφοι.

Εφημέριος Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου
π.Ελευθέριος Μίχος  

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ