ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Δικηγόροι σε ρόλους ηθοποιών "αναβιώνουν" την "Δίκη του Κολοκοτρώνη" στο Μέγαρο Μουσικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:30:00 μ.μ. | | |
Θέατρο
Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων & η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις παρουσιάζουν την 22α Μαρτίου 2022 και ώρα 20:30μμ στο Μέγαρο Μουσικής Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης, το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Η Δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», σε σκηνοθεσία Στ.Καραγιάννη.

Η θεατρική παράσταση «Η Δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την 7η Οκτωβρίου 2021 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού υπό την Αιγίδα της «Επιτροπής 2021».
Η ανταπόκριση του κοινού στην πρωτοβουλία των δύο Ενώσεων υπήρξε ενθουσιώδης και τα εισιτήρια της παράστασης εξαντλήθηκαν σε λίγες ημέρες. Την παράσταση παρακολούθησαν περισσότεροι από 2500 θεατές. Πολλοί ενδιαφερόμενοι, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν θέση. Κατά συνέπεια η Παράσταση θα επαναληφθεί και θα παρουσιαστεί και πάλι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 22 Μαρτίου 2022.
Τους ρόλους της παράστασης ενσαρκώνουν δικηγόροι που επελέγησαν από τον σκηνοθέτη Σταύρο Καραγιάννη μετά από audition. Ο κ. Καραγιάννης σημειώνει: «Είναι εντελώς διαφορετικό να αγορεύεις σε δικαστήριο και εντελώς διαφορετικό να αγορεύεις σε θεατρική παράσταση. Έπρεπε να ακούσω τις φωνές τους, να δω τη διάθεσή τους, την ενέργειά τους, το πώς δένουν μεταξύ τους οι φιγούρες». Ακολούθησαν εντατικές πρόβες στο θέατρο «Άνεσις» και στο χορευτικό εργαστήρι «Αrroyo Nuevo».

Τη μουσική για την παράσταση συνέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. «Υπάρχει μια ένταση και μια δραματικότητα σε αυτό. Πώς θα αναδείξεις ένα πραγματικό γεγονός, να του δώσεις τις διαστάσεις ενός καλλιτεχνικού για να ανακτήσει τη δύναμή του στο σήμερα. Μιλάμε ουσιαστικά για μια μουσική που θα ενισχύσει την τελετουργία μιας δίκης – για μένα η δίκη αυτή έχει χαρακτήρα τελετουργίας περισσότερο από ό,τι ντοκιμαντέρ».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ