ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ο Γιώργος Γαβρήλος ζητάει την άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις στους παραγωγούς πυρηνόκαρπων της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:57:00 π.μ. | |
Γιώργος Γαβρήλος
Μεγάλη είναι η ζημιά που υπέστησαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών οι παραγωγοί πυρηνόκαρπων (βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια) στην Αργολίδα. 

Τα δέντρα που βρίσκονταν σε πλήρη ανθοφορία υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές στις περισσότερες ποικιλίες των πυρηνόκαρπων και οι ζημιές που καταγράφονται σε πολλά αγροκτήματα ξεπερνούν το 90% της κυοφορούσας παραγωγής.

Η Πολιτεία και ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις καταγραφές και τις αξιολογήσεις των ζημιών, ώστε οι αποζημιώσεις να έρθουν στην ώρα τους και να ανακουφίσουν τον αγροτικό κόσμο από τα δυσβάσταχτα βάρη των ανατιμήσεων σε ενέργεια και καλλιεργητικά εφόδια.

Θα πρέπει να θυμίσουμε στους κυβερνώντες ότι οι καλλιεργητές βερίκοκων ακόμη περιμένουν να κριθούν οι ενστάσεις τους για τις ζημιές που υπέστησαν το 2021. Αλίμονο, εάν και για φέτος ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες και δε δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις, που ασφαλώς δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον θα επιτρέψουν στους αγρότες να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους και την επόμενη χρονιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ