ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

“Όταν οι λύκοι παίζουν βιολί”: Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο από την Άλκηστις Κοντογιάννη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας

“Όταν οι λύκοι παίζουν βιολί”
Το νεοσύστατο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας το οποίο βρίσκεται στην Προσύμνη και λειτουργεί από φέτος για πρώτη χρονιά, είχε την πρωτοβουλία και την τιμή να προσκαλέσει την Ομότιμη καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη.

Η κυρία Κοντογιάννη, ένας άνθρωπος δοτικός, θέλοντας να προσφέρει με την παρουσία της στην “άνθηση” αυτού του Σχολείου, δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση και την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, θα επισκεφτεί το Καλλιτεχνικό Σχολείο όπου θα πραγματοποιήσει ένα βιωματικό Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο, που έχει τίτλο: “Όταν οι λύκοι παίζουν βιολί”. Το εργαστήριο θα το παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες και των δύο τμημάτων του Σχολείου μας, (Εικαστικό και Θεατρικό), όπως επίσης και μια ομάδα μαθητών οι οποίοι προέρχονται από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, το οποίο στεγάζεται επίσης στην Προσύμνη.

Το πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε και θα εφαρμοσθεί από την κυρία Κοντογιάννη, θα ξεκινήσει με ασκήσεις γνωριμίας και εξοικείωσης που είναι: Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Σκοπός αυτών των ασκήσεων είναι οι μαθητές και μαθήτριες να “ξεκλειδώσουν” τα συναισθήματά τους και να μιλήσουν ελεύθερα, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να δώσουν τις δικές τους ιδέες και νοήματα με απώτερο στόχο να ευαισθητοποιηθούν στις Τέχνες.

Το Πρόγραμμα αυτό θα είναι το πρώτο το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των δύο Σχολείων Τέχνης της Προσύμνης: Καλλιτεχνικού και Μουσικού. Είναι μία “απόπειρα” δημιουργικής και ευφάνταστης “σύμπραξης” υπό την καθοδήγηση της Άλκηστις Κοντογιάννη, μιας προσωπικότητας στον χώρο των Τεχνών και της Εκπαίδευσης, αγαπημένης καθηγήτριας από τους εκατοντάδες φοιτητές της, τόσο του Προπτυχιακού όσο και του Μεταπτυχιακού τμήματος Θεατρικών Τεχνών, συγγραφέας δεκάδων βιβλίων, αλλά πάνω απ' όλα ενός ανθρώπου που έχει ανοίξει δρόμους στη δημιουργική σκέψη και στη πρωτοποριακή Εκπαίδευση.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας έχει την φιλοδοξία να είναι ένα Σχολείο Ανοιχτό προς την Κοινωνία. Ένα Σχολείο συνεργατικό που θα συνεχίσει να φέρνει τους μαθητές του σε επαφή τόσο με τους φορείς Πολιτισμού όσο και με ανθρώπους που προάγουν τις Τέχνες τον Πολιτισμό και την επιστήμη. Το καινούργιο ήρθε στην Προσύμνη και ευχαριστούμε θερμά αυτούς που υποστηρίζουν τη στέρεα θεμελίωση αυτού του ιδιαίτερου Σχολείου στον Τόπο μας.

Το Σχολείο ευχαριστεί θερμά την κυρία Κοντογιάννη για την αμέριστη υποστήριξη δια της παρουσίας της στις προσπάθειες μας για το καλύτερο που αξίζει να έχουν τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά και το Μουσικό Σχολείο για το μουσικό πρόγραμμα το οποίο ετοιμάζουν με μελωδικές κιθάρες, οι οποίες θα ακουστούν μετά το πέρας του προγράμματος.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω ότι όπως έχουμε υποχρέωση για την ασφάλεια όλων μας, τηρούμε με απόλυτο σεβασμό τα μέτρα κατά του covid.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Καλλιτεχνικού Σχολείου: 27510 – 89283.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ