ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Τάσος Λάμπρου: Οι λογικές των “Golden boys” δε θα περάσουν, το καταχρηστικό δάνειο δε θα συνομολογηθεί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | |
Τάσος Λάμπρου
Αγαπητοί συνδημότες-ισσες,

Επειδή ο Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργόπουλος βρίσκεται σε μία διαρκή σύγχυση και συνειδητά παραπληροφορεί, είμαι υποχρεωμένος σύντομα και κατανοητά να επαναλάβω τις θέσεις μου για τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εξελίξεις και για τον διακαή πόθο της Δημοτικής Αρχής για τη σύναψη αυτού του καταχρηστικού δανείου από το Δήμο Ερμιονίδας για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού.

Η Δημοτική μας Παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» ιδρύθηκε το 2014, συμμετείχε σε δύο δημοτικές εκλογές, αύξησε τα ποσοστά της από 19% το 2014 σε 25% το 2019, ανταποκρίθηκε υπεύθυνα στον θεσμικό της ρόλο, να ασκεί θεσμική ,δυναμική και προγραμματική αντιπολίτευση και θα ολοκληρώσει τον κύκλο της με το πέρας της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου 31/12/2023.

· Προσωπικά, πήρα μία σημαντική αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, να απευθύνω κάλεσμα δημιουργίας μιας νέας δημοτικής παράταξης που θα έχει συμμετοχή στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 και θα εγγυηθώ προσωπικά αυτήν την πορεία. Σε αυτό το κάλεσμα έχουν ήδη ανταποκριθεί , στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχαν σημαντική διαδρομή στη δημοτική δράση, ενεργό ρόλο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της τοπικής μας κοινωνίας, κορυφαία στελέχη άλλων Δημοτικών Παρατάξεων και Περιόδων, πολλοί ενεργοί πολίτες που επιθυμούν ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια νέα συλλογικότητα που θα ενώνει δυνάμεις, έτσι θα διαμορφωθεί μία ενιαία, ανεξάρτητη δημοτική παράταξη με πρωταγωνιστικό, πλειοψηφικό ρόλο στον Δήμο Ερμιονίδας.

Δημιουργούμε μία νέα δημοτική παράταξη, την έχει ανάγκη ο Δήμος μας, η οποία απαιτείται να στηρίζεται σε όλους όσοι πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε ριζικές τομές και μεγάλες αλλαγές.

· Στο ύφος και στο ήθος άσκησης της δημοτικής εξουσίας.

· Στο μοντέλο διοίκησης του Δήμου, να πρεσβεύουμε το δημοκρατικό, συμμετοχικό μοντέλο, με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

· Σε μία νέα οργανωτική δομή του Δήμου με αυστηρή αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, τόσο σε επίπεδο Δήμου – ΟΤΑ όσο σε επίπεδο δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων.

· Στις προτεραιότητες εκτέλεσης έργων και εργασιών με την ενεργοποίηση των δημοτών μας, μέσω σύγχρονων μεθόδων δημοκρατικού προγραμματισμού και διαβούλευσης.

Φίλες και φίλοι,

Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι το ίδιο, εμείς διαχρονικά υπηρετούμε ιδέες και αξίες. Αυτές πρεσβεύουμε, αυτές θα κάνουμε πράξη.

Εδώ και ένα χρόνο μιλάμε ότι η πρόταση αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύναψη ενός δανείου ύψους 2.350.000 είναι μία πράξη «καταχρηστική» για τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του για τους εξής λόγους.

· Δεν έγινε μία ουσιαστική έρευνα αγοράς για να αναζητηθούν και να αξιολογηθούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις, αρχικά από μία ανεξάρτητη υπηρεσιακή – οικονομοτεχνική Επιτροπή, η οποία θα παρουσίαζε το πόρισμά της στο κορυφαίο, συλλογικό όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο.

· Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει τεράστιες ανάγκες και προβλήματα. Είναι πολυτέλεια η λήψη δανείου για τον δημοτικό φωτισμό και όχι για έργα υποδομής, απαραίτητα στην τοπική μας κοινωνία, π.χ. οδικό δημοτικό δίκτυο, ποιότητα πόσιμου νερού, ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων κλπ.

· Ο δημοτικός φωτισμός είναι δημόσιο δημοτικό αγαθό και το εκχωρεί, σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, υπηρετεί σκοπιμότητες μεγάλων συμφερόντων, ακυρώνει θέσεις εργασίας δημοτικών υπαλλήλων, στρέφεται εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών της τοπικής μας κοινωνίας που συνεργάζονται με το Δήμο μας στον τομέα του δημοτικού φωτισμού.

· Υπηρετεί λογικές “golden boys”, να γίνουν μεγάλες δουλειές με υπερκέρδη, ενώ με νοικοκύρεμα η ίδια δουλειά πραγματοποιείται με το 1/3 της αξίας της. Μία εργασία με προμήθεια και την ανάλογη τοποθέτηση για το δημοτικό φωτισμό αξίας 700.000 ευρώ, θέλουμε δάνειο 2.350.000 ευρώ. Μακριά από εμάς αυτές οι λογικές, αυτές οι αποφάσεις.

· Δεν αξιολογήθηκαν άλλες σοβαρές προτάσεις που καταθέσαμε οι 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι που καταψηφίσαμε την εισήγηση, σχετικά με την αναγκαιότητα του δανείου, τις οποίες και παρουσιάσαμε (πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης ανά Κοινότητα, αξιοποίηση προγραμμάτων από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης, ενεργειακές κοινότητες, ενεργειακά πάρκα, αυτόνομα ενεργειακά δημοτικά κτίρια κλπ).

· Γιατί δεν παρουσιάστηκε μία ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική εισήγηση κόστους – οφέλους, απαραίτητη για την αναγκαιότητα και την συνομολόγηση του δανείου.

Εάν η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργόπουλος επιμείνουν ως το τέλος για το δάνειο των 2.350.000 ευρώ που απαιτεί 18 θετικές ψήφους, τα 2/3 των Δημοτικών Συμβούλων, γνωρίζει ότι δε θα εγκριθεί, δε θα περάσει, δε θα συνομολογηθεί.

Στις 18 Φεβρουαρίου πήρε το πρώτο του μήνυμα. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για την τελική μας απάντηση…. «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!».

Υ/Γ. Τον περιμένουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πολλές εκπλήξεις και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι δάνειο είναι καταχρηστικό, θίγει τα συμφέροντα του ΔΗΜΟΥ και των ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.

Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ