ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Κατασχέθηκε το super yacht Ρώσου ολιγάρχη που είχε επισκεφθεί το Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:58:00 μ.μ. | | | |
SAILING YACHT A
Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν πολυτελές γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Αντρέι Μελνιτσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας. Το πολυτελές σκάφος είχε επισκεφθεί το Ναύπλιο με τον Ρώσο ολιγάρχη πέρσι στις 30 Σεπτεμβρίου και είχε εντυπωσιάσει με το μέγεθος αλλά και τον εξωπραγματικό σχεδιασμό του. 

Η δήλωση των ιταλικών αρχών αναφέρει πως το σκάφος που ονομάζεται «SAILING YACHT A» - το οποίο σημαίνει «ιστιοπλοϊκό γιοτ Α» - ήταν αγκυροβολημένο στο βορειοανατολικό λιμάνι της Τεργέστης.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιστιοφόρο γιοτ στον κόσμο, αξίας 530 εκατομμυρίων ευρώ, 143 μέτρων μήκους και 25 μέτρων πλάτους. Η κατάσχεση εντάσσεται στα μέτρα σε βάρος Ρώσων δισεκατομμυριούχων που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μελνιτσένκο χαρακτηρίζεται από τον ιταλικό Τύπο "ο βασιλιάς του άνθρακα και των λιπασμάτων", καθώς του ανήκουν ο όμιλος λιπασμάτων EuroChem Group και η εταιρεία άνθρακα SUEK.
To Sailing Yacht A είναι σχεδιασμένο από τον Φίλιπ Σταρκ και έχει ναυπηγηθεί από τη Nobiskrug στη Γερμανία.

Ακολουθεί την κατάσχεση την περασμένη εβδομάδα ενός γιοτ που ανήκε στον πλουσιότερο άνδρα της Ρωσίας, Αλεξέι Μορντάσοφ, στον απόηχο των κυρώσεων της Δύσης εναντίον Ρώσων ολιγαρχών που θεωρούνται πρόσωπα του στενού κύκλου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ