ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Αργολίδα: 120 εξετάσεις σε Αραχναίο και Λυρκεία για τον Καρκίνο του Δέρματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. | | | |
Αργολίδα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα χωριά της Λυρκείας και του Αραχναίου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας το διήμερο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος.

Πραγματοποιήθηκαν 120 εξετάσεις σε κατοίκους των δύο χωριών, στα οποία κατά κύριο λόγο ζουν άνθρωποι που είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένοι στον ήλιο, που αποτελεί και την πρώτη αιτία για την εμφάνιση μορφών του Καρκίνου του Δέρματος.
Οι εξετάσεις έγιναν σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και συμμετείχαν οι δερματολόγοι , μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Αλίκη Δαραβέλια, Γεωργία Γαλάνη, , ο Γενικός Ιατρός του Π.Ι Λυρκείας Χαράλαμπος Αποστολόπουλος, ο Γενικός Ιατρός του Π.Ι Αραχναίου Γεώργιος Μπόμπος, η κα. Τσιάκου Δερματολόγος , Νοσοκομείο «Α.Συγγρός» καθώς και ο Γενικός Ιατρός, Πρόεδρος του ΙΣΑ Κώστας Κατσαρός
Οι προληπτικές εξετάσεις, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς που παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία εξέτασης των κατοίκων, θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές, ενώ θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις και για άλλα νοσήματα που μπορούν με έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη να αντιμετωπιστούν επιτυχώς.
Μάλιστα ο κ. Χρονάς συνεχάρη τους συναδέλφους του Ιατρούς για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα τους και σημείωσε πως «Η Περιφερειακή αρχή με πρωτεργάτη τον Περιφερειάρχη μας Παναγιώτη Νίκα, δίνει μεγάλη σημασία στην διασφάλιση της Υγείας των Πολιτών , προσπαθώντας να υλοποιούμε δράσεις για τους Πελοποννησίους και να στηρίζουμε τα Νοσοκομεία και τις δομές Υγείας, αλλά και να υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης για διάφορες ασθένειες».
Εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή του για την απήχηση που είχε το πρόγραμμα στους κατοίκους των δύο χωριών, κάτι που αποδεικνύει, όπως είπε, την ανάγκη για συνεχή υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, αλλά και την συμβολή τόσο στην ενημέρωση των κατοίκων από τους Προέδρους των δύο Τοπικών Κοινοτήτων όσο και στη γενικότερη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της δράσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ