ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

14ος Αργειακός - Μυκηναϊκός Δρόμος: Ένας αγώνας δρόμου, ταξίδι στο χρόνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. | |
14ος Αργειακός - Μυκηναϊκός Δρόμος
Ο 14ος Αργειακός – Μυκηναϊκός Δρόμος διεξάγεται στις 8 Μαΐου με αφετηρία την Πύλη των Λεόντων και τερματισμό μετά από 21 χιλιόμετρα σε έναν αγώνα – ιστορική αναδρομή σε μια από τις αρχαιότερες πόλης του κόσμου, το Άργος.


Ώρα εκκίνησης Αγώνα 21 Χλμ.: 09:00. Οι διοργανωτές έχοντας ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν συστήνουν στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν ελαφρύ ρουχισμό, αντηλιακό και καπέλο.

Επισημαίνουν επίσης: «Σε κάθε σταθμό υδροποσίας καλό είναι να πίνετε περίπου 50-80 ml νερού ή ισοτονικού για την αναπλήρωση ηλεκτρολυτών. Μεγάλη Προσοχή στα πρώτα 2χλμ. του αγώνα μιας και είναι εντόνως κατηφορικά και καλό θα είναι οι αθλητές να μην παρασυρθούν και τρέξουν πιο γρήγορα από το ρυθμό που μπορούν να ακολουθήσουν σε όλη τη διαδρομή.

H διοργάνωση περιλαμβάνει και παιδικό αγώνα με ώρα εκκίνησης Παιδικού 1 χλμ. στις 12:00 για παιδιά ηλικίας 10-12, μαθητές Δημοτικού (Δ,Ε,ΣΤ Τάξεων). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους (για μαθητές κάτω των 10 ετών που θέλουν να λάβουν μέρος είναι απαραίτητη η συνοδεία γονέα – κηδεμόνα καθ όλη τη διαδρομή του αγώνα) .

Τα 21χλμ. έχουν εκκίνηση την Πύλη των Λεόντων, περνάνε από το Μοναστηράκι -Παναγία Βαρσέκα, πριν το τρίστρατο ( Μπαρντουβά) , Κουτσοπόδι, Αεροδρόμιο Αργους, διασταύρωση Σταθέικων , πρόποδες Λόφου Ασπίδας, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και τερματισμός στην πλατεία του Άγ. Πέτρου.

Τα 5χλμ. έχουν εκκίνηση τον Λόφο Ασπίδας-Δειράδα στρίβετε δεξιά, στη διασταύρωση περιφερειακού αριστερά , πριν την είσοδο προς το κάστρο αριστερά βγαίνετε πρόποδες Πρ. Ηλία, Καραντζά, Γούναρη, Αρ. Θέατρο, Θεάτρου, Δαναού και τερματισμός στην πλατεία του Αγ. Πέτρου.

Το 1χλμ έχει εκκίνηση το Αρχαίο θέατρο Άργους, κατεβαίνει την Θεάτρου, στροφή αριστερά στην Δαναού και τερματισμός στην πλατεία του Αγ. Πέτρου.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 4ο, 8ο, 12ο, 16ο και 18ο χλμ. για την Αθλητική συνάντηση και για τα 5 χλμ. στο 2,5ο χλμ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΩΝ:


Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, τον Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Άργους), την ΦΙΛ.Μ.Α. (φίλοι μοτοσυκλέτας Αργολίδας), Ελληνική παράδοση, Χορόσημο, Λύκειο Ελληνίδων και ΄Ανθεμα .

Οι δρομείς θα φυλάσσονται από την Τροχαία Άργους. Τον αγώνα θα υποστηρίξει ιατρικά ο καρδιολόγος Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη αποκλειστικά και οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε ελλείψεις προληπτικού ελέγχου.

Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις αφού όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οι δύο αγώνες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όριο χρόνου τερματισμού του 21 χιλ. (3 ώρες) και των 5 χλμ. (50 λεπτά).

Λεωφορεία για Μυκήνες θα ξεκινούν από το χώρο λαϊκής αγοράς Άργους (πλατεία Δημοκρατίας) στις 07:15 – 07:45.

Στους χώρους εκκίνησης θα υπάρχει αυτοκίνητο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, το οποίο μισή ώρα πριν από την εκκίνηση θα παραλαμβάνει τους σάκους των συμμετεχόντων, για να τους μεταφέρει στον τερματισμό (χώρος παλαιού Δημαρχείου), από όπου θα τους παραλαμβάνουν οι αγωνιζόμενοι.
Οι αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Δικαίωμα συμμετοχής στα 21 χιλ. έχουν όλοι όσοι είναι πάνω από 18 ετών, στα 5 χλμ πάνω από 12 ετών και στον παιδικό αγώνα όσοι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 10 έως 12 ετών (για μαθητές κάτω των 10 ετών που θέλουν να λάβουν μέρος είναι απαραίτητη η συνοδεία γονέα – κηδεμόνα καθ όλη τη διαδρομή του αγώνα) .

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 2 Μαΐου.

1) Ηλεκτρονικά στο site του ΝΠΔΔ www.kekpaa.gr , καθώς επίσης και στο σχετικό link στο facebook της διοργάνωσης του Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου https://www.facebook.com/argeiakos.mykhnaikos.

2) Μέσω e-mail στο arg.myc@gmail.com

Κάθε καλό γεγονός συμπληρώνεται και από μια δράση αλληλεγγύης και αυτό κάνει ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αφού θα συγκεντρώσει προϊόντα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για όποιον δύναται να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, κ.λπ.) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, τα οποία θα συγκεντρωθούν στον τερματισμό (Παλαιό Δημαρχείο –Δαναού 3).

Το Άργος τα τελευταία χρόνια – ολοένα και περισσότερο – μνημονεύεται από τον διεθνή ηλεκτρονικό Τύπο ως ένα μέρος με έντονο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που πρέπει κανείς να επισκεφτεί διότι μεταξύ άλλων το επίπεδο φιλοξενίας είναι πολύ καλό και οι τιμές είναι ιδιαιτέρως προσιτές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ