ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

«Είσαι Ευρωπαίος νέος; Μάθε, έχεις φωνή!!»: Εκδήλωση του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου και της ομάδας "Epas - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. | |
«Είσαι Ευρωπαίος νέος; Μάθε, έχεις φωνή!!»
Με το παραπάνω σύνθημα – σλόγκαν τα μέλη της ομάδας ‘Epas – Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’ του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου πραγματοποιήσαμε δραστηριότητα την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στις 12.00μ.μ., στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσουμε την κοινότητα του σχολείου μας, συμμαθητές και συμμαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες, καθώς και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, για τη Διάσκεψη που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο και για τις σχετικές δραστηριότητες που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η ομάδα μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπερειφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Δημήτριος Σχοινοχωρίτης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας Νικόλαος Μπουμπάρης που με μεγάλη τους χαρά δέχτηκαν την πρόσκλησή μας.
Ενημέρωση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας, αρχικά αναφερθήκαμε στη Διάσκεψη, ένα κοινό εγχείρημα που ανέλαβαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αφουγκραστούν τη γνώμη των Ευρωπαίων για το μέλλον της Ευρώπης, μέσα από διαλόγους και συζητήσεις που καθοδηγούν οι ίδιοι οι πολίτες. Η Διάσκεψη έχει ξεκινήσει επίσημα από τις 9 Μαΐου 2021 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική ευθεία των συνεδριάσεων (https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024).

Ενημερώσαμε τους συμμαθητές μας πως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, από άκρη σ΄ άκρη της ΕΕ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, μορφωτικού επιπέδου ή επαγγελματικών προσόντων, καλούνται να συμμετάσχουν στη διαβούλευση, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και θέσεις, αλλά και να διοργανώσουν εκδηλώσεις, τοπικές ή περιφερειακές, μέσω της ψηφιακής πολύγλωσσης πλατφόρμας (https://futureu.europa.eu/?locale=el) η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Η ομάδα μας συμμετείχε στη Διάσκεψη μέσω της συγκεκριμένης παλτφόρμας με 7 συστάσεις – συμπεράσματα σχετικά με τα δικαιώματα των ευρωπάιων πολιτών που προέκυψαν κατόπιν έρευνας και συζήτησης που πραγαμτοποιήσαμε κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2021 - Φεβρουάριος 2022.

Ευρωπάιος πολίτης και Νέοι : τα θέματα συζήτησης με τους ευρωβουλευτές Μεϊμαράκη και Κυμπουρόπουλο

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για τη Διάσκεψη, γνωστοποιήσαμε στο κοινό πως δύο βασικά θέματα που μας απασχόλησαν ήταν τα διακιώματα του Ευρωπαίου πολίτη και το μέλλον των νέων εντός ΕΕ, για τα οποία είχαμε ενδιαφέρουσες συναντήσεις-συζητήσεις με τον ευρωβουλευτή και πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη (στις 17 Μαρτίου 2022) και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο (στις 22 Μαρτίου 2022) αντίστοιχα. (περισσότερες πληροφορίες : https://2lyk-nafpl.arg.sch.gr/)

Συμμετοχή μας σε συζήτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσης, ενημερώσαμε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση πως στις 8 Απριλίου 2022 συμμετείχαμε σε συζήτηση του ειδησεογραφικού Πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, όπου θέσαμε τους προβληματισμούς μας για κρίσιμα θέματα, όπως το προσφυγικό, η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογική ανεργία κ.ά.

Το φυλλάδιο για τους νέους

Ως επίλογο στην εκδήλωσή μας παρουσιάσαμε και διανείμαμε 4σέλιδο φυλλάδιο που ετοιμάσαμε για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας, καθώς και για όλους τους νέους και τις νέες της πόλης μας, με θέμα τα ενημερωτικά και συμμετοχικά εργαλεία που διαθέτει η ΕΕ για τη νεολαία των κρατών-μελών της, όπως είναι η Διαδικτυακή Πύλη Νεολαίας, το Ευρωπαίκό Φόρουμ Νεολαίας, το Erasmus +, η πλατφόρμα mazi.eu κ.ά.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Σχοινοχωρίτης συνεχάρη την ομάδα μας για όλες τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της, υποσχόμενος την αμέριστη στήριξή του στο μέλλον σε ανάλογες δράσεις μας.
Ο κ. Σχοινοχωρίτης με τους junior ambassadors της ομάδας «Epas-Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ