ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ: Εμπαιγμός των αγροτών της Αργολίδας με τις αποζημιώσεις παγετού 2022

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. | | |
ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ
Στις 10 Μαρτίου 2022 ανακοινώθηκε από το ΥΠ.Α.Α.&Τ και τον ΕΛΓΑ ότι θα δοθεί ΑΜΕΣΑ προκαταβολή αποζημίωσης 300 ευρω ανά στρέμμα, για τον παγετό πού έπληξε την Αργολίδα τον Ιανουάριο 2022.


Ο σκοπός της ΑΜΕΣΗΣ προκαταβολής ήταν η ομαλή συνέχιση της καλλιεργητικής περιόδου. Ητανε η εξασφάλιση δηλαδή ενός κατώτατου εσόδου για τους παραγωγούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έξοδα για την λίπανση, το κλάδεμα και τις λοιπές φροντίδες των αγροκτημάτων πού πρέπει να ξεκινήσουν μέσα στο Μάρτιο, πού σε περιόδους παγετού είναι αυξημένες.

Οπως πληροφορηθήκαμε στις 27 Απριλίου 2022, η ΑΜΕΣΗ προκαταβολή πού ανακοινώθηκε τόν Μάρτιο, μετατέθηκε γιά τον........Μάϊο. Στην ζημιά λοιπόν από τον παγετό ήρθε να προστεθεί και η "ζημιά" από την μη προκαταβολή της αποζημίωσης σε έγκαιρο χρόνο.

Καταγγέλουμε την στάση του ΥΠ.Α.Α.&Τ και του ΕΛΓΑ, σχετικά με τον χειρισμό του ζητήματος, καθώς ο χρόνος αντίδρασης σε ένα γεγονός είναι το ίδιο σημαντικός με την αντίδραση. Δέν έχει μόνο σημασία να δοθεί αποζημίωση, αλλά να δοθεί έγκαιρα, ώστε να παραμείνουν βιώσιμα τα αγροκτήματα.

Αυτό όμως προφανώς δέν είναι στίς έγνοιες όσων γνωρίζουν ότι κάθε μήνα θα πάρουν τον μισθό τους, είτε βρέξει, είτε χιονίσει, είτε ρίξει πάγο.

Για την ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ ΑΕΣ ΑΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΠΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ