ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: “Βάζω στοίχημα ότι εντός του 2022 θα έχουμε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα”!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:32:00 π.μ. | |
Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Τη βεβαιότητα, μέχρι και στοίχημα είπε ότι βάζει, ότι μέσα στη χρονιά θα υπάρξουν περίοδοι που θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω ανεπάρκειας, στην περίπτωση που απεξαρτηθεί η χώρα από το Ρωσικό φυσικό αέριο, διατύπωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΗ τόνισε μάλιστα ότι πέρσι το καλοκαίρι, που η χώρα προμηθευόταν κανονικά φυσικό αέριο από τη Ρωσία, κινδύνευσε να μείνει χωρίς ρεύμα, πόσο περισσότερο θα κινδυνεύσει τώρα, με τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο…


Ο Γιώργος Αδαμίδης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη “βίαιη απολιγνιτοποίηση” τόνισε πως από το 2019 η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προέβλεψε το τι θα συμβεί με τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, η οποία, συνέχισε, δημιούργησε ένα καρτέλ στο φυσικό αέριο που αυξάνει ανεξέλεγκτα τις τιμές. Μάλιστα είπε ότι η κυβέρνηση στην ουσία δεν επιδοτεί τους καταναλωτές αλλά “απευθείας τις τιμές των καρτέλ που ανεξέλεγκτα τις αυξάνουν”.

Ωστόσο, συνέχισε, τώρα που η κατάσταση δεν αντέχεται άλλο, “βλέπω ότι η κυβέρνηση θα το πιει το πικρό ποτήρι. Θα αναγκαστεί να τις δουλέψει τις (λιγνιτικές) μονάδες σε κόντρα με ό,τι πίστευε. Είναι καλό να πάμε σε μια δίκαιη μετάβαση όχι σε μια βίαιη”.

ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με δελτίο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης σημείωσε: “Εάν απεξαρτηθούμε από το ρώσικο αέριο θα έχουμε ρεύμα με το δελτίο, προσέξτε, το είπα πριν από οχτώ μέρες και κανείς κυβερνητικός, ούτε ο ΑΔΜΗΕ, κανένα υπουργείο δεν είπε ότι αυτά που λέει ο Αδαμίδης είναι αρλούνμπες, είναι κουραφέξαλα.
 Στοιχηματίζω λοιπόν ότι εντός του 2022, αν απεξαρτηθούμε από το ρώσικο αέριο και πάμε στη μεταφορά αερίου είτε σχιστολιθικού από την Αμερική είτε από το Αλγέρι είτε από το Μαρόκο, θα υπάρχουν περίοδοι της μέρας, του χρόνου οπου δεν θα έχουμε ρεύμα.

Η κυβέρνηση είπε θα κλείσουμε τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, εγώ προσθέτω ότι θα έχουμε και εκ περιτροπής διακοπές σε όλη τη χώρα για να μην έχουμε μπλακ άουτ. Δείτε τι έγινε πέρσι το μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, επιστρατεύσανε τη Μονάδα 3 της Μεγαλόπολης κατ’΄εξαίρεση, χωρίς αποθείωση, για να κρατήσουν το σύστημα. Προφανώς, με δεδομένο ότι δεν είχαμε μείωση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αν σταματήσει να έρχεται από τη Ρωσία τότε να είστε βέβαιοι για το δελτίο”.

Στ.Μ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ