ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

30άρι "χτύπησε" η θερμοκρασία στην Αργολίδα την Πέμπτη - Χαλάει ο καιρός - Πρόγνωση μέχρι την Τετάρτη 4/5

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | |
Χαλάει ο καιρός
Υποχωρεί αισθητά η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις για τον καιρό. Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται το επόμενο 24ωρο, ενώ ο καιρός φέρνει τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά από το μεσημέρι.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αν και θα είναι σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Για την Πρωτομαγιά ο καιρός αναμένεται ασταθής σε σημαντικό μέρος της χώρας, κυρίως γύρω από την κεντρική Μακεδονία. Μετά το μεσημέρι πιθανότατα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

«Χτύπησε» 30άρι η θερμοκρασία την Πέμπτη 28/4/22 στο Κρανίδι


Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Πέμπτη (28/4), σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η υψηλότερη μέγιστη σημειώθηκε στα Αρφαρά Μεσσηνίας και ήταν ίση με 30,2 βαθμούς Κελσίου. Κοντά σε 30άρι ήταν η Καλλιθέα (Αττική) και το Κρανίδι (Αργολίδα).
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή 29/4/22

Σύμφωνα με το Meteo, για την Παρασκευή 29 Απριλίου αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Ασθενείς, τοπικές βροχές αναμένονται έως το πρωί στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 25, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 13 έως 24, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 12 έως 29, στην Πελοπόννησο από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 28, στις Κυκλάδες από 13 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 26 και στην Κρήτη από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στον Πατραϊκό έως 5 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά στα βόρεια 3 έως 5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Πατραϊκός όπου οι άνεμοι θα παραμείνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών υπάρχει έως το πρωί και από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Αραιές συννεφιές και θολούρα στην ατμόσφαιρα -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει


Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι η Παρασκευή (29/4) θα κυλήσει με αραιή συννεφιά κατά τόπους και θολούρα στην ατμόσφαιρα κυρίως στα δυτικά και στα νότια, καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Αυτή η συννεφιά δεν αποκλείεται να φέρει κάποιες ψιχάλες λάσπης τοπικά ενώ κάποιες περισσότερες βροχές, μπόρες ή και καταιγίδες αναμένεται να έχουμε προς το απόγευμα και αργότερα σε βορειότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική από την αρχή της ημέρας αναμένεται να επικρατήσει συννεφιά η οποία πρόσκαιρα θα είναι πυκνή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε κάποια ανοίγματα αλλά με σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα, συνθήκες οι οποίες θα διατηρηθούν και τις νυχτερινές ώρες. Ο άνεμος βόρειος στα 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 17 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία από το πρωί θα υπάρχει συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη η οποία στα βόρεια αναμένεται να φέρει κάποιες μπόρες. Μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα υπάρξουν κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες συννεφιές οι οποίες θα δώσουν αρχικά κάποιες μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά κυρίως τμήματα της περιφέρειας προς το βράδυ αυτά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 15 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Με νεφώσεις, που θα κινηθούν προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα ξεκινήσει και το Σάββατο (30/4). Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, οι ενδείξεις επιμένουν για αστάθεια στη δυτική Μακεδονία, τις πολύ ορεινές περιοχές της Ηπείρου, τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τα δυτικά τμήματα της Θράκης.

Την Πρωτομαγιά αναμένονται αρχικά σύννεφα αστάθειας γύρω από την κεντρική Μακεδονία και μετά το μεσημέρι πιθανότατα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Επιπλέον, νεφώσεις θα επιμείνουν και στα νοτιοδυτικά, ενώ από το μεσημέρι και μετά δεν αποκλείεται να εμφανιστούν ψιχάλες ή ασθενείς βροχές σε κεντρική και νότια Ελλάδα.

Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη 4/5/22

Στην πρόβλεψη καιρού 3-7 ημερών της ΕΜΥ, αναφέρεται ότι το Σάββατο 30 Απριλίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, Πρωτομαγιά, στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί και πρόσκαιρα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη 3 Μαΐου προβλέπονται στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά και μικρή άνοδο στις υπόλοιπες περιοχές.

Τέλος, την Τετάρτη 4 Μαΐου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες ώρες σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ