ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Με επιτυχία το 30ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:32:00 π.μ. | | |
Με επιτυχία το 30ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων
Την 1, 2, 3 Απριλίου διεξήχθη στο 30ό Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων στο Ναύπλιο με θέμα τις «Οψεις του νέου Δικαίου της αφερεγγυότητας (Ν. 4738/2020)» 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία – παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες – παρουσία της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Μαρίας Γεωργίου, του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κου Χριστοδούλου, της Αρεοπαγίτου κας Κιουπτσίδου, Εφετών δικαστών, Πρωτοδικών, εκλεκτών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και διακεκριμένων δικηγόρων.

Η θεματολογία του Συνεδρίου ξενάγησε τους συνέδρους στη λογική του νέου Κώδικα Αφερεγγυότητας, στους στόχους, τις πτωχευτικές ευθύνες, την Αναδιοργάνωση, τη προστασία της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, τον θεσμό της Απαλλαγής και τη θέση των πιστωτών στο Νέο Κώδικα Αφερεγγυότητας. Επισημάνθηκαν οι νομοτεχνικές ατέλειες του Νόμου και έγιναν πλείστες παρατηρήσεις και προτάσεις για την βελτίωσή του.

Στο Συνέδριο συμμετείχε ως ομιλήτρια η Ιωάννα Καλαντζάκου, Δικηγόρος - Μέλος Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Πτωχευτικού Κώδικα 2007- Επικεφαλής της Επιτροπής Πτωχευτικού Δικαίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (σε σχέση με τον Πτωχευτικό Νόμο 4738/20) -Μέλος Δ.Σ του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων - τ. Αντιπρ. Δ.Σ.Α - Υποψ. Ευρωβουλευτής - Υποψ. Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών (Ν.Δ.). 

Το θέμα της εισήγησής της ήταν ο θεσμός της Απαλλαγής και της παροχής δεύτερης ευκαιρίας για οικονομική επανεκκίνηση, ένα πολύτιμο εργαλείο, που προσφέρει ο νέος νόμος στους υπερχρεωμένους οφειλέτες. Σε ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας που δυστυχώς είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει το νέο κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ο νόμος 4738/2020 μπορεί να προσφέρει πολύτιμη διέξοδο – τόσο με τις προληπτικές προπτωχευτικές ρυθμίσεις του για τον εξωδικαστικό διακανονισμό και τη διαδικασία εξυγίανσης, όσο με την απαλλαγή από τα χρέη και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας στον πτωχό οφειλέτη.

Ας ελπίσουμε ότι τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα συμβάλουν στη βελτίωση του Νόμου και την επιτυχή εφαρμογή του στην πράξη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ