ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου επισκέφθηκαν το Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο

Νέα Κίος
Τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου επισκέφθηκαν σήμερα το Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου σε μια προσπάθεια να φωτίσουν το νήμα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν.


Στο Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο...1340 χιλιόμετρα" με υπεύθυνη την Χριστίνα Τσεκούρα, ενώ την υλοποίηση προγράμματος έχει η Δήμητρα Δέδε.

Το Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου στεγάζεται σε μονώροφο κτίριο και αποτελείται από τέσσερις αίθουσες και βοηθητικούς χώρους.

Στην πρώτη αίθουσα εκτίθενται ενδύματα και άλλα αντικείμενα με αναφορές στο μετάξι, που είχε ιδιαίτερη άνθιση στην Κίο και στήριξε οικονομικά τους πρόσφυγες που έφτασαν στην Αργολίδα.

Στη δεύτερη αίθουσα επιχειρείται ένα οδοιπορικό από την Κίο στη Νέα Κίο με έγγραφα, φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Η τρίτη αίθουσα είναι αφιερωμένη στα εκκλησιαστικά αντικείμενα, σκεύη, ιερατικά ενδύματα και φωτογραφικό υλικό σχετικό με θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις.

Τέλος, στην τέταρτη αίθουσα εκτίθενται αντικείμενα οικιακής κυρίως χρήσης (μαγειρικά σκεύη, παπλώματα, κουβέρτες, κεντήματα, μαξιλάρια κλπ.). Στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου υπάρχει κήπος με παραδοσιακό φούρνο και αντικείμενα γεωργικής χρήσης.

Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου Δήμου Άργους Μυκηνών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ