ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Διατηρεί τα ποιητικά του χαρακτηριστικά το βιολογικό ελαιόλαδο στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. | |
Διατηρεί τα ποιητικά του χαρακτηριστικά το βιολογικό ελαιόλαδο στην Αργολίδα
Οι μεγάλες απώλειες στην παραγωγή και η σταθεροποίηση των τιμών χαρακτηρίζουν τον απολογισμό της φετινής χρονιάς για τους βιοκαλλιεργητές ελαιολάδου στην Αργολίδα. Πρόσθετο στοιχείο στον φετινό απολογισμό αποτελεί η διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών, αλλά και η αύξηση της καλλιέργειας στις περισσότερες περιοχές.


Στην περιοχή της ημιορεινής Αργολίδας, ο παραγωγός Ηλίας Μαυρίας, αφού επεσήμανε ότι η παραγωγή τη χρονιά που έκλεισε ήταν μειωμένη κατά 70%-80%, δήλωσε ότι «η απόδοση δεν ήταν καλή, αφού κυμάνθηκε από 7 έως 8 κιλά και ήταν πολύ υψηλή σε σχέση με τις άλλες χρονιές που η απόδοση κατά μέσο όρο ήταν 5,5. Σε ό,τι αφορά τη ζήτηση, η αγορά είναι μουδιασμένη, αφού φαίνεται ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Οι τιμές ήταν από 4 ευρώ έως 4,10 στην ποικιλία Μανάκι που καλλιεργούμε εδώ».

Ο ίδιος υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρχει πάντα καλή αποθήκευση του λαδιού, ώστε να μην αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του και επεσήμανε ότι «στην περιοχή μας η καλλιέργεια μειώνεται, αφού δεν είναι ικανοποιημένοι με τις οικονομικές αποδόσεις».

Αύξηση βιοκαλλιέργειας


Από την Επίδαυρο ο παραγωγός βιοκαλλιεργητής Βασίλης Μπινιάρης δήλωσε ότι «ήταν μία προβληματική χρονιά, με δεδομένο ότι λόγω κλιματολογικών συνθηκών υπήρξε μείωση της παραγωγής κατά 70%.

Η τιμή του βιολογικού ελαιολάδου ήταν 4,30 ευρώ και οι αποδόσεις ήταν 5,50 ανά κιλό ελαιολάδου. Η ποιότητα ήταν καλή, αφού ήταν στα 0,2 έως 0,3 οξύτητα. Στην αγορά υπάρχει ένα μούδιασμα και βρίσκουμε διέξοδο στις εξαγωγές. Η βιοκαλλιέργεια αυξάνεται συνεχώς και αυτό είναι καλό σημάδι για το μέλλον».

Τέλος, από την Ερμιόνη, ο παραγωγός Κώστας Κατσουράνης, αφού επεσήμανε ότι υπήρχε μεγάλη μείωση στην παραγωγή που έφθασε το 70%, στη συνέχεια αναφερόμενος στην εμπορική κίνηση δήλωσε ότι «η τιμή κυμάνθηκε από 4 ευρώ έως 4,50 ευρώ και είχαμε μικρή αύξηση. Η απόδοση έφτασε σε υψηλά επίπεδα και κυμάνθηκε από 7,2 έως 8 ανά κιλό ελαιολάδου, ενώ την περασμένη χρονιά ήταν πολύ χαμηλότερα, δηλαδή στο 5,5. Γενικότερα, καταγράφεται αύξηση της βιολογικής καλλιέργειας».

Πηγή:gargalianoionline.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ