ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ιδιώτες για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. | | |
χορτοκοπτικό
Εν’ όψει της αντιπυρικής περιόδου 2022 και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, την οποία ενέκρινε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Αριθ. Φύλλου 1301 Τεύχος Β’ 18/3/22) οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου, να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται εντός αυτών των χώρων, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου, που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς.


Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης:

επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο (0,50 € /m2) του οικείου χώρου – το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου Δήμου – και βεβαιούται εις βάρος των ιδιοκτητών, νομέων, κ.λπ., η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό των οικοπέδων, σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 εδάφ. Β του Ν.3852/2010 (Α 87) Καλλικράτης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες να προβούν άμεσα σε καθαρισμό των οικοπέδων και άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ