ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ιατρικές εξετάσεις Ουκρανών προσφύγων μαθητών και των συνοδών τους στο Νοσοκομείο Αργολίδας Ν.Μ. Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:58:00 μ.μ. | | |
Ουκρανικά διαβατήρια
Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, κ. Αικατερίνη Δουράνου, ευχαριστεί τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας κ. Κασνακτσόγλου Γεσθημανή και τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Βασιλόπουλο Θεόδωρο για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης , προκειμένου για τη διενέργεια κλινικής εξέτασης και εργαστηριακού ελέγχου στους μαθητές και στις μαθήτριες από Ουκρανία στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας Ν.Μ. Ναυπλίου.

Παράλληλα οι μητέρες και συνοδοί των παιδιών που φιλοξενούνται στο νομό μας θα έχουν τη δυνατότητα την ίδια ημέρα να προβούν σε εξετάσεις πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης προβλημάτων, που αφορούν στην υγεία τους.

Ευχαριστούμε επίσης τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας για την εθελοντική συνδρομή του στον κλινικό έλεγχο των μητέρων, με προσφορά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων ελέγχου.

Μέχρι και σήμερα και ενώ οι προσφυγικές ροές εκτοπισμένων ατόμων από την Ουκρανία συνεχίζονται, οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις εγγραφές των μαθητών και μαθητριών προσφύγων ρυθμίζοντας τα διαδικαστικά θέματα για την ομαλή φοίτησή τους , σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» τα «παιδιά του πολέμου», οργανώνοντας την υποδοχή τους, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων συνέβαλαν προκειμένου για τη φιλοξενία τους και οι Σχολικές Επιτροπές μερίμνησαν για την προμήθεια σχολικών ειδών.

Τα παιδιά και οι οικογένειές τους υποστηρίζονται από τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των σχολείων μας , ενώ όπου αυτό δεν είναι εφικτό η υποστήριξη παρέχεται από δομές ψυχικής υγείας των Δήμων Άργους - Μυκηνών και Ναυπλιέων, σύμφωνα με ενημέρωση των Δημάρχων , τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στη Δημοσιογραφική Κοινότητα της Αργολίδας για τη διακριτικότητα που επιδεικνύει στη διαχείριση του ευαίσθητου αυτού θέματος και για τη δημοσιοποίηση των ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη όλων των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και την επιστροφή των μελών των οικογενειών τους που φιλοξενούνται στη χώρα μας σε μια ειρηνική κανονικότητα.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Αικατερίνη Δουράνου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ