ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ιστορική στιγμή στη Νέα Κίο Αργολίδας με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γοργοεπηκόου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:37:00 π.μ. | | | |
Θεομάνα Οδηγήτρια
Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού «Θεομάνας-Οδηγητρίας» Νέας Κίου, υποδέχονται στη Νέα Κίο την Εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, η οποία έχει μεταφερθεί από τη Σμύρνη της Μ. Ασίας και φυλάσσεται στο Ναό του Αγ. Ευσταθίου Νέας Ιωνίας. 

Η υποδοχή της εικόνας θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ., στο προαύλιο του Ιερού Ναού «Θεομάνας», από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο. Η εικόνα θα παραμείνει στη Νέα Κίο, μέχρι την Κυριακή 10 Απριλίου.

Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με Θέμα «Μικρά - Μεγάλη Ασία, πατρίδα αλησμόνητη». 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία ιστορικού περιεχομένου, Θεατρικό αναλόγιο, με μαρτυρίες προσφύγων και μουσικό πρόγραμμα, από μουσικό σύνολο, με μικρασιάτικα τραγούδια και σύγχρονα, που έχουν γραφεί με αφορμή τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Υπεύθυνη εκδήλωσης: κ. Πολυξένη Βελένη, Γεν Δ/ντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για την ΚΕΔΑΜ 
Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Σκούφης

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο 
Ο Πρόεδρος Δημοσθένης Γάτσιος Πρωτοπρεσβύτερος

Για την Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου 
Ο Πρόεδρος Γιώργος Μανινής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ