ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Στάση αναμονής από τους αγρότες της Αργολίδας για τις αποζημιώσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:55:00 μ.μ. | | |
ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου στο κτίριο της ΚΑΣΟΑ – ΔΑΝΑΟΣ, στην Πυργέλλα Άργους, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλους τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Αργολίδας, του αγροτικού κόσμου γενικότερα, οι βουλευτές Αργολίδας, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Σχοινοχωρίτης κα.

Άπαντες, όπως λέει ο κ. Γιάννης Καλογερόπουλος, πρόεδρος στον Συνεταιρισμό Αγίας Τριάδας Αργολίδας, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση και την αθέτηση της κυβερνητικής υπόσχεσης για προκαταβολή αποζημιώσεων για τον παγετό του 2022 πριν το Πάσχα και εξόφληση το καλοκαίρι, όπως έχει υποσχεθεί και το ΥπΑΑΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο αποφασίστηκε από τους συμμετέχοντες να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι την επικείμενη (λέγεται για 10 με 11 Μαΐου) σχετικής διάταξης που έχει πάει στην βουλή, ώστε να τρέξουν οι αποζημιώσεις. Οι αγρότες ζητούν να δώσει η κυβέρνηση ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζεται πως μέσω επίσημης ανακοίνωσης στις 11 Μαρτίου 2022, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μαζί με την διοίκηση του ΕΛΓΑ είχαν διαβεβαιώσει τους παραγωγούς ότι θα λάβουν μέχρι το τελευταίο ευρώ την αποζημίωση, την οποία δικαιούνται χωρίς εξαιρέσεις. Το δε υπουργείο είχε εξαγγείλει αποζημιώσεις που ορίζονται στα 36 λεπτά το κιλό για τα μανταρίνια, στα 60 λεπτά το κιλό για τα λεμόνια και στα 22 λεπτά για τα πορτοκάλια, όπως είχε ενημερώσει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, στα πλαίσια συνάντησης την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ