ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Γ.Γκιόλας: Η πραγματική και δίκαιη αποζημίωση των αγροτών της Αργολίδας δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:23:00 π.μ. | |
Γ.Γκιόλας
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών της Αργολίδας που επλήγησαν από τον καταστροφικό παγετό και πραγματοποιήθηκε χτες 27 Απριλίου σε αίθουσα συσκέψεων της ΚΑΣΟΑ με την πρωτοβουλία της Επιτροπής Συνεταιριστικών οργανώσεων της Αργολίδα παρευρέθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας.


Στην τοποθέτησή του τόνισε τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον εμπαιγμό προς τους αγρότες, αφού αποδείχθηκε ανακόλουθη για μια ακόμη φορά προς τις υποσχέσεις της. Συγκεκριμένα καυτηρίασε το γεγονός ότι η περιβόητη τροπολογία που τους είχε υποσχεθεί ήδη στην τελική σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις 10 Μαρτίου, δεν ήρθε καν στη Βουλή ούτε προς ψήφιση, παρά το ότι η Βουλή λειτουργούσε σε Ολομέλεια μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου. Αποδεικνύεται έτσι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος και η καθυστέρηση των σαράντα ημερών οφειλόταν δήθεν σε γραφειοκρατικούς λόγους!

Ο βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και πως τα όσα τους υποσχέθηκε, για πληρωμή προκαταβολής 300 ευρώ ανά στρέμμα, αποδείχθηκαν «λόγια του αέρα».

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον οι καλλιεργητές είναι αξεπέραστες και η αγανάκτηση ξεχειλίζει, βλέποντας την Κυβέρνηση να σκορπίζει χρήματα σε «γαλάζια παιδιά» αλλά όχι σε εκείνους που εδώ και χρόνια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της πρωτογενούς παραγωγής.

Δείτε εδώ το βίντεο της τοποθέτησης του Γιάννη Γκιόλα:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ