ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας: Η κυβέρνηση αποδείχτηκε αφερέγγυα για μια ακόμη φορά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. | |
Παγετός πορτοκάλια
Με αφορμή κάποιες δηλώσεις βουλευτών του νόμου μας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:Πριν λίγες ημέρες ο κος Λυκουρέντζος υποσχέθηκε ότι η προκαταβολή των 300 ευρώ το στρέμμα θα πιστωθεί έως την Μεγάλη Τρίτη.

Τώρα βουλευτές της ΝΔ μας λένε ότι αυτό θα γίνει μετά το Πάσχα και γύρω στις 9-10 Μαΐου ενώ και αυτός έλεγε για πριν το Πάσχα με αλλά λόγια μας δουλεύουν και ούτε αυτά τα ψίχουλα που υπόσχονται δεν δίνουν.

Για να είμαστε ξεκάθαροι η ομάδα παραγωγών που συντάσσει αυτά τα άρθρα δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα και εγώ προσωπικά ανήκα γιατί τώρα πια δεν θα τους ξαναψηφίσω με την ΝΔ και αυτό το αναφέρω για να μην θεωρηθεί ότι «εξυπηρετώ» τα συμφέροντα κάποιου κόμματος.

Η ουσία όμως δυστυχώς για την Αργολίδα και τους παραγωγούς είναι μια και μοναδική:

Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τα προϊόντα μας.

Tα εσπεριδοειδή έχουν χρόνια που οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλές και με κάποιες αναποδιές που έχουν συμβεί (Παγετούς, Χαμηλές τιμές , άσχημες Καιρικές συνθηκες κ.α)υπάρχει μεγάλη εγκατάλειψη των κτημάτων και υποβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος αφού για μια σωστή καλλιέργεια θέλεις 20 λεπτά το κιλό κόστος και πολλές χρονιές οι τιμές είναι κάτω απ αυτό και σαν μην φτάνουν όλα αυτά υπάρχουν και τα «φέσια»που έχουν καταστρέψει πολλούς από εμάς ενώ και τώρα υπάρχουν συσκευαστήρια τα οποία δουλεύουν εκμεταλλευόμενα παραθυράκια του νόμου ενώ χρωστάνε πολλες χιλιάδες ευρώ και θεωρούμε ότι έχει έρθει η ώρα να παρέμβει εισαγγελέας.

Το ελαιόλαδο έχει από 2 έως 3 ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα προϊόντα αυξάνονται συνεχώς.

Δεν βλέπουν λοιπόν οι ιθύνοντες σε τι χάλια έχουμε περιέλθει;

Τι πρέπει επιτέλους να κάνουμε ώστε αυτά τα 2 εξαγώγιμα προϊόντα που στηρίζεται απόλυτα η οικονομία της περιοχής μας αλλά και που στηρίζουν και την εθνική οικονομία να αντιμετωπιστούν με την δέουσα σοβαρότητα;

Θα σας πούμε λοιπόν τι προτείνουμε και ειναι αιτήματα απολύτως λογικά και πολύ μελετημένα αν και τα έχουμε πει χιλιάδες φορές και δυστυχώς εδώ ταιριάζει απόλυτα η παροιμία στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

1)Άμεσα φέτος που ήταν μια πολύ δύσκολη χρόνια να αποζημιωθούν οι παραγωγοί και με τα 300 ευρώ το στρέμμα και όσα πορτοκάλια πήγαν για χυμό αλλά και κατά προσέγγιση αυτά που σάπισαν επάνω στα δέντρα με τα 0,22 λεπτά που προβλέπει ο ΕΛΓΑ και που δεδομένων των τωρινών συνθηκών είναι πολύ λίγα.

2)Πρέπει να μειωθεί κατά πολύ η ΔΕΗ καθότι με τις συνεχείς αυξήσεις δεν μπορούμε πια ούτε να ποτίσουμε.

3)Πρέπει να σκύψει η κυβέρνηση στο μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων των τιμών στα λιπάσματα για να υπάρχει δυνατότητα να γίνει μια σωστή καλλιέργεια.

4)Είναι απαράδεκτο τα Πορτοκάλια προς χυμοποίηση να έχουν 7 λεπτά!! Το κιλό καθώς αυτό σημαίνει ότι τις χρονιές όπως φέτος που υπάρχουν κάποιες ατυχίες όπως παγετοί,μειωμένη ζήτηση του προϊόντος είτε και άλλοι παράγοντες να βρίσκεται ο αγρότης στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.θα πρέπει ο χυμός να είναι τουλάχιστον 12 λεπτά το κιλό για να καλύπτεται ένα μέρος του κόστους παραγωγής.

5)Θα πρέπει να επέμβει άμεσα κατά την γνώμη μας η Δικαιοσύνη καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που για χρόνια ταλαιπωρούμαστε από επιτήδειους οι οποίοι βρίσκοντας παραθυράκια του νόμου χρωστάνε πολλά χρήματα και τα συσκευαστήρια τους λειτουργούν κανονικά.

Συνοψίζοντας αυτό που βλέπουμε είναι ότι η κυβερνηση αποδείχτηκε αφερέγγυα για μια ακόμη φορά και εάν ισχύει τώρα και αυτό που λένε πολλοί παραγωγοί ότι δηλαδή ενώ είχαν πει για Μεγάλη Τρίτη για την προκαταβολή των 300 ευρώ τότε δυστυχώς ότι έχουν πει είναι ολωσδιόλου ψεύδη και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα

Με εκτίμηση ανεξάρτητη ομάδα παραγωγών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ