ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Η ώρα του λογαριασμού έφτασε για τους Δήμους της Αργολίδας που προωθούν τα απορρίμματα στην μονάδα της Παλαιόχουνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. | |
Σκουπίδια
Σε σύσκεψη καλεί ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, τους δημάρχους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας (Αργολίδα, Κορινθία και μέρος της Αρκαδίας) της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης, τα απορρίμματα των δήμων των οποίων οδηγούνται προς επεξεργασία στην μονάδα της Παλαιόχουνης


Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να μετάσχουν επίσης και οι δήμαρχοι Σπάρτης και Δυτικής Μάνης, οι δήμοι των οποίων προσωρινά -εξ αιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν- προωθούν τα απορρίμματά τους στην πιο πάνω μονάδα επεξεργασίας.

Μεταξύ των θεμάτων της σύσκεψης περιλαμβάνεται η διαδικασία πληρωμής της διαχείρισης των απορριμμάτων στην μονάδα διαχείρισης της Παλαιόχουνης, ενώ θα συζητηθεί και η λειτουργία της εν λόγω μονάδας εν γένει.

Ακόμα, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εργασιών αφ’ ενός στον ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) Σπαθοβουνίου και αφ’ ετέρου στις μονάδες διαχείρισης Σκάλας και Καλλιρρόης, οι οποίες προορίζεται -βάσει του σχεδιασμού της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης- να επεξεργάζονται τα απορρίμματα της Λακωνίας η πρώτη και της Μεσσηνίας μαζί με αυτά των αρκαδικών Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας η δεύτερη.

Τέλος, στην αυριανή σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν όσον αφορά στην προώθηση της ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ