ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας: Με ενότητα και αγώνα προωθούμε τα αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:03:00 π.μ. | |
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας
ΖΗΤΩ η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ , ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις , στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων


Η Πρωτομαγιά του 2022, βρίσκει τους εργαζόμενους, μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, με τεράστιο κοστος σε ανθρώπινες ζωές.

Οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε τη διαμόρφωση της πολιτικής μέσω απειλών, βίας και αλαζονείας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι και πρέπει να παραμείνει προπύργιο της ειρήνης και δημοκρατίας με βάση τις δημοκρατικές αξίες την αλληλεγγύη και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουμε υποστεί τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες οικονομιού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης και εχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγιεινομικής κρίσης από την πανδημία. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί και μέσα στα συνδικάτα για σεβασμό της αξίας και της αξιοπρέπειας μας, των εργατικών, των κοινωνικώ και των πολιτικών μας δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, υγεία και ασφάλεια.

Ενώνουμε τη φωνή της εργατικής ταξης στην Ελλάδα για:

- Την αποκατάσταση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και την Δικαιοσυνης στην Ουκρανία.

- Ουσιαστικό διάλογο για την ειρήνη και την αποτροπή του παγκόσμιου οικονομικού επεκτατισμού και κυριαρχίας με την απειλή χρήσης υπεροπλων και οικονομικής- κοινωνικής εξαθλίωσης και εξόντωσης των λαών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.

· Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα, αυστηρή προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας και ασφάλειας, προστασία προϋπηρεσίας και επαγγελματικών ειδικοτήτων, αυστηριοποίηση της προστασίας από τις απολυσεις και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις.

· Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με αμεση επαναφορά στα 751, ρυθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισή του με πρόσθετους οικονομικούς όρους ως καθολικά κατώτατα όρια προστασίας.

· Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανωσεων, για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

· Διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ