ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Συνάντηση Επιτάφιων στο Ναύπλιο με χιλιάδες κόσμου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:30:00 μ.μ. | |
Επιτάφιοι
Ένα τεράστιο ποτάμι από πιστούς κατέκλυσε την ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022 κατά την συνάντηση των επιτάφιων.

Οι περιφορές των επιτάφιων της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου έχουν διαφορετικό χρώμα και ακολουθούν κάποιου είδους ιεροτελεστία που κάνουν το γεγονός πιο εντυπωσιακό. 
Οι πομπές των επιτάφιων βγαίνουν με καθορισμένη σειρά από κάθε Ναό, ακολουθούν ο καθένας διαφορετική πορεία στα γραφικά στενά του Ναυπλίου και συναντώνται στο κέντρο της πόλης, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος. 
Η τελετή φέτος μετά από δυο χρόνια αναγκαστικής "απραξίας" πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου, ενώ νωρίτερα τελέσθηκε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας και παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Ι.Μαλτέζο και εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών.
Φέτος χιλιάδες κόσμου ντόπιων και επισκεπτών που έχουν κατακλύσει την Πρωτεύουσα της Αργολίδα για τις εορτές του Πάσχα παρακολούθησαν την συναντηση των Επιταφίων του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας (Γενέσιον της Θεοτόκου), καθώς ο Ναός του Αγίου Νικολάου είναι κλειστός λόγω εργασιών συντήρησης.
Σε όλη τη διαδρομή ο Δήμος Ναυπλιέων είχε τοποθετήσει αναμμένα κεριά, ενώ η φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, συνόδευε παίζοντας πένθιμα εμβατήρια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ