ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 π.μ. | | |
Συνδικάτο Τροφίμων
Τιμούμε τους αιματηρούς αγώνες της τάξης μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης! Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη όλης της χώρας, όλου του κόσμου και μήνυμα ταξικής συνειδητοποίησης, αγωνιστικής ανάτασης και πάλης για τα δικαιώματά μας.

 Να αποτελέσουν οι εκδηλώσεις τιμής της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την αφετηρία νέων μαζικών, ανυποχώρητων αγώνων για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων του κεφαλαίου, που οδηγεί την εργατική – λαϊκή οικογένεια στην πιο άγρια και βάρβαρη εκμετάλλευση, στη μόνιμη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που δολοφονούνται από τον ιμπεριαλισμό. Στο λαό της Ουκρανίας που σφάζεται για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών κολοσσών της Ρωσίας από τη μία μεριά και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από την άλλη.

Απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στο πολεμικό σφαγείο στην Ουκρανία. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις που σκορπούν φωτιά και θάνατο. Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.

Δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων!

Η ακρίβεια μας κυριολεκτικά μας έχει γονατίσει. Οι εργαζόμενοι και λαός συνολικά, αφού πληρώσαμε την κρίση, με άμεσες δραστικές περικοπές μισθών, συντάξεων και με εκτίναξη των φόρων, πληρώνουμε και την ανάπτυξη, με μια ραγδαία υποβάθμιση του εισοδήματός του μέσα απ’ τον πληθωρισμό.

ΩΣ ΕΔΩ. Δεν αποδεχόμαστε το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, τα καύσιμα τα τρόφιμα, σε όλα τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με τα λίγα ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, για μέτρα δήθεν ανακούφισης, από τις υπέρογκες ανατιμήσεις που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τις λεγόμενες “αντοχές της οικονομίας”, δηλαδή την υπεράσπιση των κερδών των λίγων, πάνω στη φτώχια των πολλών.

Δεν αποδεχόμαστε, εμείς οι εργαζόμενοι, που παράγουμε όλο τον πλούτο, να μην μπορούμε να έχουμε ούτε τα απολύτως απαραίτητα και την ίδια στιγμή να δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ στους βιομήχανους, στο κεφάλαιο.

Απορρίπτουμε της παθητικής στάσης, υπομονής και αναμονής. Τίποτα δεν κέρδισαν, με αυτή την καταστροφική λογική, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας που συνεχώς αυξάνει την κερδοφορία του την τελευταία δεκαετία. Αντίθετα είδαν μειώσεις στους μισθούς, εντατικοποίηση, ωράρια λάστιχο, απολύσεις, άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Απορρίπτουμε την εναπόθεση λύσεων σε κυβερνητικές εναλλαγές, αφού η πείρα δείχνει ότι κάθε νέα κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο αντεργατικό - αντιλαϊκό δρόμο με την προηγούμενη και στην πράξη γίνεται ακόμα χειρότερη για τις ζωές μας.

Οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε τα Συνδικάτο μας! Βάζουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, μόνο με το συλλογικό, οργανωμένο και μαζικό αγώνα μέσα από τα Συνδικάτο μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να αποσπάσουμε κατακτήσεις σήμερα.

Μόνο με αποφασιστική συμμετοχή και δράση, μπορούμε να αντιπαλέψουμε την εκμετάλλευση, να δυναμώσουμε την διεκδίκηση, να κάνουμε αποτελεσματική την πάλη ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό που μας οδηγούν στην εξαθλίωση, να απαιτήσουμε και να πέτυχουμε την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση δυναμώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε:

· Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή. 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.

· Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.

· Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

· Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

· Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

· Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Τιμούμε την ματωμένη Εργατική Πρωτομαγιά! Συνεχίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΛ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, 10:30πμ

1η ΜΑΗ 2022 – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟΙ ΑΓΏΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ