ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Παράσταση διαμαρτυρίας από το Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας στη ΔΕΗ Άργους την Μ. Τετάρτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:36:00 μ.μ. | | |
Συνδικάτο Γάλακτος,Τροφίμων και Ποτών
Παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, διοργανώνει τη Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απρίλη, στις 10.30 π.μ., το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας και Κορινθίας, στη ΔΕΗ στο Άργος.


Όπως αναφέρει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του «για δώδεκα και πλέον χρόνια πληρώνουμε τη μια κρίση μετά την άλλη, με φτωχοποίηση, τρία μνημόνια και εκατοντάδες αντιλαϊκούς - αντεργατικούς νόμους. Πληρώνουμε και την ανάκαμψη, καταβάλλοντας μόνιμα νέες θυσίες για να θωρακιστεί η κερδοφορία λίγων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αυξήσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα καύσιμα λόγω και των υπέρογκων έμμεσων φόρων, στα ψώνια της βδομάδας, στα δημοτικά τέλη.

Η ακρίβεια κυριολεκτικά μας έχει γονατίσει. Οι εργαζόμενοι και ο λαός συνολικά, αφού πληρώσαμε την κρίση, με άμεσες δραστικές περικοπές μισθών, συντάξεων και με εκτίναξη των φόρων, πληρώνουμε και την ανάπτυξη, με μια ραγδαία υποβάθμιση του εισοδήματός μας μέσα απ' τον πληθωρισμό.

Ως εδώ. Δεν αποδεχόμαστε το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα τρόφιμα, σε όλα τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με τα λίγα ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, για μέτρα δήθεν ανακούφισης, από τις υπέρογκες ανατιμήσεις που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική Ενέργεια.

Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ., όπως και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου.
Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, τους επαγγελματίες.
 Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες με εισόδημα έως 12.000.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για το δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ