ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Παναγιώτης Τζαβάρας: Σταθερότητα ή περιπέτειες; - Ψήφο εμπιστοσύνης στο δυτικό μας εαυτό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. | |
Παναγιώτης Τζαβάρας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό ότι στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η σταθερότητα και η δυνατότητα της να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, που δεν είναι μόνο εθνικές αλλά παγκόσμιες. Σταθερή επίσης είναι η άποψή του ότι η χώρα μας χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις για να απαντά αποτελεσματικά στις κρίσεις και να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση.


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κλήθηκε να διαχειριστεί από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μια σειρά από πρωτοφανείς κρίσεις. Ξεκινώντας από την αναταραχή με τους μετανάστες στον Έβρο, περνώντας στη συνέχεια σε μία πρωτοφανής υγειονομική κρίση με δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες. Και πάνω που βγαίνουμε από αυτήν την πανδημία, προκύπτει ένας πόλεμος, μία εισβολή στην Ουκρανία που προκαλεί γεωπολιτικές, ενεργειακές, οικονομικές αναταράξεις με επιπτώσεις για όλες τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Επακόλουθο αυτών, ο εισαγόμενος πληθωρισμός και το κύμα ακρίβειας που πολιορκεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των κρίσεων, είναι πως προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όμως, τις διαχειρίστηκε με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα και με ειλικρίνεια απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Στην περίοδο της πανδημίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, πήρε συγκεκριμένα μέτρα που στόχο είχαν να εξασφαλίσουν ότι πλάι στην υγειονομική κρίση δεν θα είχαμε και μια κοινωνική κατάρρευση. Η εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί αλυσιδωτές ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε πολλά βασικά αγαθά. Για αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναία και διαχρονικά μέτρα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επέλεξε συνειδητά τον Ιούλιο του 2019 να ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό της χώρας, ευελπιστούσε ότι θα λάβει από εκείνον, αυτό που εισπράττει σήμερα. Δηλαδή, θεσμική αξιοπρέπεια, πολιτική σοβαρότητα και εθνική υπευθυνότητα. Πολιτικές αρετές, τις οποίες ενδεχομένως διέθεταν και άλλοι πρωθυπουργοί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, αλλά τις απεμπόλησαν κατά την οικονομική κατάρρευσή της.

Αυτή την ώρα, δεν χωρούν λογικές «δημοσιονομικής σταθερότητας». Αυτό που προέχει είναι να αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη και να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή. Είναι προφανές ότι, εάν αποσταθεροποιηθεί η κοινωνία, τότε σίγουρα η πολιτική αποσταθεροποίηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Άρα, το τελευταίο που θα πρέπει να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι οι πρόωρες εκλογές.

Η ένταση της εκλογολογίας δεν έχει κανένα ουσιαστικό έρεισμα και δεν αφορά την κοινωνία για τρεις κυρίως λόγους. Πρώτον διότι η χώρα δεν έχει πολιτικό πρόβλημα, δεύτερον διότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτικό πρόβλημα και τρίτον, διότι οι πολίτες αποδοκιμάζουν τη συζήτηση και τα σενάρια της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Πολιτικό πρόβλημα, επί της ουσίας, έχει μόνον ο κ. Τσίπρας και εξαιτίας αυτού ζητά για εκλογές, ώστε να προκαλέσει την εντύπωση μιας ανύπαρκτης ισχύος μέσα στο κόμμα του και έξω στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την τετραετία και οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της Άνοιξης του 2023. Το μέσο για την επίτευξη σταθερών κυβερνήσεων είναι η αυτοδυναμία. Γι’ αυτό, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε από την αρχή το νόμο της απλής αναλογικής και άλλαξε τον εκλογικό νόμο, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει στο πρώτο κόμμα να σχηματίζει κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει τη σταθερή διακυβέρνηση της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία με αυτοπεποίθηση θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο τέλος της τετραετίας ζητώντας αυτοδυναμία προκειμένου να υπάρχει σταθερότητα. Το διακύβευμα θα είναι ξεκάθαρο: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, ώστε να παίρνει γρήγορα αποφάσεις, να έχει ξεκάθαρη άποψη για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει, να εξασφαλίζει διάρκεια και αποτελεσματικότητα. Με μια φράση, η χώρα μας χρειάζεται σταθερότητα και όχι περιπέτειες. Ψήφο εμπιστοσύνης, δίνουμε στο δυτικό μας εαυτό!

Όλα όσα κάνουμε δεν έχουν κομματικό χρώμα. Δεν είναι ούτε Δεξιά, ούτε Κεντρώα, ούτε Αριστερά. Είναι σωστά & προοδευτικά. Είναι μέτρα που σέβονται τον πολίτη και αποδεικνύουν ότι η παράταξή μας βάζει πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζουμε, να δίνουμε καθημερινά τη μάχη κατά του λαϊκισμού. Τιμάμε την παρακαταθήκη αυτής της Παράταξης. Και τη συνεχίζουμε με αφοσίωση, ακολουθώντας τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα, σταθερά μπροστά.

Το είπαμε, το κάναμε!

Δρ Παναγιώτης Ε. Τζαβάρας
Γενικός Συντονιστής Κομματικών Οργανώσεων
Νέας Δημοκρατίας Περιφέρειας Πελοποννήσου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ