ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Τ.Χρόνης: H αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Λυγουριού εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Αντώνης Τρίτσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:02:00 μ.μ. | |
Βιολογικός
Με τη χθεσινή υπογραφή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα ένα ακόμα τεράστιο έργο ξεκινά, στην λογική της οριστικής επίλυσης χρόνιων λειτουργικών προβλημάτων του Δήμου και  εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης»

Η ένταξη των μελετών, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης σε πρώτη φάση και της υλοποίησης του έργου σε δεύτερη φάση, των έργων συλλογής και μεταφοράς αστικών λυμάτων και επέκτασης – αναβάθμισης Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λυγουριού, είναι μια μεγάλη κατάκτηση που μπόρεσε να επιτευχθεί μέσα από την προτεραιοποίηση του Δήμου μας αλλά και την στοχοπροσήλωση της δημοτικής αρχής σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς τους δημότες μας.

Οικισμοί στο Λυγουριό, τον Άγιο Δημήτριο, το Αρκαδικό, τα Γιαννουλαϊκα, τις Κοκκινάδες, τα Χουνταλαϊκα, το Χάνι Μερκούρη, τα Σπηλεία και το Αδάμι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο βιολογικό καθαρισμό!

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν είναι μελέτες Υδραυλικών Έργων (κατηγορία 13), μελέτες ΗΜ Έργων (κατηγορία 09), μελέτες ΧΜ Έργων (κατηγορία 18), Περιβαλλοντικές μελέτες (κατηγορία 27), μελέτες Τοπογραφίας (κατηγορία 16) , Γεωτεχνικές μελέτες και Έρευνες (κατηγορία 21), Γεωλογικές και Υδρογεωλογικές μελέτες και Έρευνες (κατηγορία 20), των εσωτερικών δικτύων, των αντλιοστασίων και των έργων μεταφοράς των ως άνω οικισμών, των ιδιωτικών συνδέσεων και φυσικά προμελέτη αναβάθμισης της υφιστάμενης ΕΕΛ Λυγουρίου και της νέας ΕΕΛ ως επέκτασης αυτής.

Η διάρκεια ολοκλήρωσης των μελετών ορίζεται σε 18 μήνες και σύμφωνα με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, θα ακολουθήσει η μελετοκατασκευή της αναβαθμισμένης ΕΕΛ Λυγουριού και των υπολοίπων δικτύων!

Το κόστος και η χρηματοδότηση των μελετών είναι 689.000€ και έχουν ως φορέα υλοποίησης το δίκτυο Δήμων ΔΕΠΑΝ και φορέα λειτουργίας τη ΔΕΥΑ Επιδαύρου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν να προετοιμαστεί η πρόταση αλλά και όσους πίστεψαν στην αναγκαιότητα αυτού του έργου και το απέδειξαν με την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα!

Συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν δυόμιση χρόνια και υλοποιούμε το πρόγραμμά μας βήμα βήμα και σταθερά!

Η Επίδαυρος δικαιούται να γίνει εκτός από τόπος να δεις και τόπος να ζεις.

Και θα γίνει!

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Κ. Χρόνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ