ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Τ. Λάμπρου: Oι τζάμπα ψεύτικοι πανηγυρισμοί για τα καταχρηστικά σας δάνεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 π.μ. | |
Τάσος Λάμπρου
Η αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας έκανε το χρέος της, με την υπηρεσιακή της αναφορά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδας και Ιονίου ξεκαθάρισε την κατάσταση , την διαρκή σύγχυση της δημοτικής αρχής για την τύχη του περιβόητου και καταχρηστικού δανείου της για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού.


· Η απάντηση της αποκεντρωμένης προσδιόρισε το «καταστατικό χάρτη» για την διαδικασία ενός δανεισμού από την πλευρά των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρουσίασε με ξεκάθαρο τρόπο τις ενέργειες και τις ευθύνες όλων μας για μια τόσο σημαντική απόφαση. Οι πανηγυρισμοί πρίν ένα μήνα ότι πέρασε το δάνειο και ιδιαίτερα την προηγούμενη εβδομάδα για πανηγυρική δικαίωση από την Διοίκηση του Δήμου μετά από την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι μνημείο επικοινωνιακής προπαγάνδας και φτηνού παλαιοκομματικού λαϊκισμού.

Τα θέματα είναι απλά και ξεκάθαρα

· Έχουμε μια απόφαση της οικονομικής επιτροπής που εγκρίνει την τεχνική έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 18Φεβρουαρίου δεν δημιούργησε κανένα νομικό αποτέλεσμα , δεν διαμόρφωσε καμία αναγκαία συνθήκη για την πορεία της υπόθεσης , είχε καθαρά διαπιστωτικό χαρακτήρα με ευθύνη της διοίκησης του δήμου. Όμως από αυτήν την κρίσιμη συνεδρίαση είχαμε ξεκάθαρες αυτοδιοικητικές απόψεις που προδικάζουν την περαιτέρω πορεία, δεν βρέθηκε η πλειοψηφία των 2/3 στη κρίσιμη συνεδρίαση της 18 Φεβρουαρίου 2022 και ούτε θα βρεθούν τα 2/3 των συμβούλων σε μια επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα έχει θέμα , την πρόταση για συνομολόγηση του δανείου με χρηματοδοτικούς όρους σύμφωνα με το άρθρο 225 του Ν 3852/2010.

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες έχουμε μια διαφορετική ολοκληρωμένη πρόταση για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού , με ενεργοποίηση σύγχρονων εργαλείων της νέας εποχής. Αξιοποίηση πόρων από της ΑΠΕ , * συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης * ενεργειακές κοινότητες * ενεργειακά αυτόνομα δημοτικά κτίρια * σταδιακή αντικατάσταση δημοτικού φωτισμού , είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι από την επιλογή της Διοίκησης για να πάρει ο δήμος μας το καταχρηστικό δάνειο 2.350.000 ευρώ από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για αντικατάσταση δημοτικού φωτισμού. Είμαστε απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές για τον δήμο μας επιλογές και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέτρα και μέσα , σύμφωνα με το έγγραφο της Αποκεντρωμένης , για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών μας.

Το καταχρηστικό σας δάνειο των 2.350.000 ευρώ θα μείνει στην αυτοδοικητική ιστορία ως μια ανεκπλήρωτη επιθυμία της σημερινής δημοτικής αρχής, που ένωσε την αντιπολίτευση ,που ξεκαθάρισε ποιοί έχουν εξαρτήσεις η μη από εντολές από όποιον και εάν προέρχονται , επανέφερε την κοινή λογική, και την ορθολογική διαχείριση στις αποφάσεις των κορυφαίων συλλογικών οργάνων του δήμου μας του δημοτικού συμβουλίου.

Τάσος Λάμπρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ