ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Ο Αργολικός κόλπος και ο υγροβιότοπος εκπέμπουν sos

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:42:00 μ.μ. |
Ο Αργολικός κόλπος και ο υγροβιότοπος εκπέμπουν sos
Η μόλυνση στην περιοχή του υγροβιότοπου και ευρύτερα του Αργολικού Κόλπου φαίνεται να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά.


Η ρύπανση της θάλασσας του Αργολικού Κόλπου από τα σκουπίδια, το βιολογικό καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου και τα απόβλητα των εργοστασίων και η καταστροφή του υγροβιότοπου από την εγκατάλειψη, την ανεξέλεγκτη ρύπανση, την απόρριψη κάθε είδους αποβλήτου και χθες από την εναπόθεση λυματολάσπης, αναδεικνύει ότι δεν πρόκειται για κάτι συγκυριακό. Είναι ένα συνεχές έγκλημα γιατί δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα από την πλευρά των αρμοδίων και κυρίως των δημοτικών αρχών του Ναυπλίου και του Άργους- Μυκηνών.

Είναι γνωστή η σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο δημάρχων. Συνεχείς αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις για ζητήματα που είναι υποχρεωμένοι να διαχειριστούν από κοινού. Όπως είναι η διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και η προστασία του υγροβιότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου. Στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων ο πρόεδρος, με παρέμβαση της αντιπολίτευσης, υποσχέθηκε ότι στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρει ως μοναδικό θέμα «τα προβλήματα της ΔΕΥΑΝ, τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑΑΡ-Μ». Μέχρι σήμερα ενώ έχουν γίνει δύο Δημοτικά Συμβούλια, ο πρόεδρος αποφεύγει να φέρει το θέμα. Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής γεννά πολλά εύλογα ερωτηματικά.

Ποιες είναι οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΝ στη διαχείριση του βιολογικού;

Γιατί δεν δέχεται να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα λειτουργίας του;

Πού αποτίθεται η λυματολάσπη;

Τι ενέργειες έχουν γίνει για την αναβάθμιση της μονάδας του βιολογικού;

Τι γίνεται με τον κατεστραμμένο υποθαλάσσιο αγωγό;

Στην κατάσταση που είναι ο βιολογικός έχει επικυρωμένη άδεια λειτουργίας;

Μήπως τελικά η δημοτική αρχή φοβάται να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες της, τόσο στη λειτουργία και τα προβλήματα της ΔΕΥΑΝ όσο και στη κοινή διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού;

Το περιβάλλον έχει αναδειχτεί στην εποχή μας σε πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και την επιβίωση των μελλοντικών γενεών. Για τη δημοτική αρχή Ναυπλίου δυστυχώς η προστασία του περιβάλλοντος συνοδεύεται μόνο από υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας και επικοινωνιακές τακτικές.

Ναύπλιο 6 – 4 - 2022
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ