ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι XXL στη Νέα Κίο Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:05:00 π.μ. | | |
Έθιμο
Χιλιάδες φυσικά πολύχρωμα λουλούδια και περισσότερα από 500 τριαντάφυλλα με πολύ πρασινάδα, έχει το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με διαστάσεις 2 μέτρα ύψος και 2 μέτρα πλάτος που κατασκευάστηκε στην Νέα Κίο Αργολίδας το Σάββατο 30 Απριλίου 2022. 

Το πολύ μεγάλων διαστάσεων Πρωτομαγιάτικο στεφάνι που κατασκεύασαν με την μέριμνα, του Αντιδημάρχου Άργους Μυκηνών Γιάννη Αθανασόπουλου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νίκου Σαρηγιάννη, το μεράκι εθελοντριών αλλά και την βοήθεια της ΚΕΔΑΜ και του Προέδρου της Παναγιώτη Σκούφη,  ξεκίνησε από νωρίς το πρωί να φτιάχνεται. 
Το τεράστιο στεφάνι θα τοποθετηθεί στην Κεντρική πλατεία της Νέα Κίου στην Αργολίδα ανήμερα της Πρωτομαγιάς.  Σύμφωνα με τη Λαογραφική έρευνα το μαγιάτικο στεφάνι φτιάχνεται με βέργα από ευλύγιστο και ανθεκτικό ξύλο κληματαριάς ή σύρμα γύρω από το οποίο στηρίζονται τα λουλούδια. 
Παραδοσιακά το στεφάνι του Μάη έπρεπε να έχει συγκεκριμενα λουλούδια για να πιάσουν οι ευχές που έκαναν οι νοικοκυρές, όπως: Τριαντάφυλλα, γαρίφαλα, βιόλες, πασχαλιές (λιλά), γεράνια, για να είναι ανθισμένο το σπίτι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ