ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Βλάβη στα πηδάλια δυο σκαφών στην Αίγινα με 10 συνολικά επιβάτες - Χρειάστηκε η συνδρομή του Λιμενικού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:42:00 π.μ. | | | |
Λιμενικό σκάφος
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 2 Μαΐου, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το επιβατηγό τουριστικό σκάφος ''KΑΤ'' Ν.Π. 9909 βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω βλάβης στο πηδάλιο, στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Μονής.


Στην περιοχή έσπευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE” T.A. 203, ενώ διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος είχε προσδέσει αυτοδύναμα, με τη χρήση βοηθητικού πηδαλίου, στον λιμένα νήσου Πέρδικας, με τους τέσσερις (04) επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΤ'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας ότι το ιστιοφόρο σκάφος ''KIPAWA II'' σημαίας Γαλλίας βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω βλάβης στο πηδάλιο, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Μονής, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE” T.A. 203, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Αίγινας όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''KIPAWA II'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ