ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Θα χαλάσει ο καιρός: Ερχεται “βουτιά” του υδραργύρου έως και 10 βαθμούς με βροχές και καταιγίδες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | | |
Σάκης Αρναούτογλου
Ο καιρός του επόμενου διαστήματος θα έχει “τρελό πρόσωπο”, καθώς από τον μίνι καύσωνα θα ακολουθήσει απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας θα δημιουργήσουν ένα νέο φθινοπωρινό σκηνικό, έπειτα από το… καλοκαίρι που ήδη κάνει την εμφάνισή του και θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες. 

Όσο για την Παρασκευή 13 Μαΐου, αναμένονται τοπικές νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικά φαινόμενα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πλησίασε τους 31°C η θερμοκρασία την Πέμπτη 12/5/22

Στους 31 βαθμούς Κελσίου πλησίασε η μέγιστη θερμοκρασία το μεσημέρι της Πέμπτης 12/5, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους οκτώ σταθμούς με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, πιο πολύ ζέστη είχε στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στις Σέρρες και ήταν ίση με 30,8 βαθμούς Κελσίου.
ΕΜΥ: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες την Παρασκευή 13/5/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Παρασκευή 13 Μαΐου, στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 29 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 29 με 30 βαθμούς και στη νησιά του Αιγαίου από 16 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Από Τετάρτη 19/5/22 αλλάζει το σκηνικό -Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Μια καιρική αστάθεια, η οποία θα ενταθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, όπως είπε, στα ορεινά ημιορεινά της Ηπείρου θα εκδηλώνονται όλες τις μέρες μπόρες και καταιγίδες. Σε περιοχές της νότιας και κεντρικής χώρας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 13 Μαΐου θα αναπτυχθούν αρκετές συννεφιές οι οποίες θα δώσουν κάποιες μπόρες και καταιγίδες δυτικότερα της Πίνδου και στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου μεταξύ μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Παρόλα αυτά, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι καλός.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, το Σαββατοκύριακο αναμένονται 30άρια σε Αττική και Θεσσαλονίκη και αίθριος καιρός, με εξαίρεση Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει από την Τετάρτη (18/5) και Πέμπτη (19/5), καθώς έρχονται ψυχρές αέριες μάζες, όπου αναμένεται να φέρουν βροχές και καταιγίδες από βορρά προς νότο σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα. Παράλληλα, αναμένεται μεγάλη υποχώρηση του υδραργύρου, η οποία αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη 18/5/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση 3-7 ημερών της ΕΜΥ, το Σάββατο 14 Μαΐου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και στην Ήπειρο, τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης της Στερεάς, της Πελοποννήσου, της δυτικής Θεσσαλίας και της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 15 Μαΐου

Την Κυριακή 15 Μαΐου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στην Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 16 Μαΐου

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τέλος, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 18 Μαΐου, επίσης ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ