ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Τελετή λήξης μαθημάτων και επέτειος 10 χρόνων φιλοξενίας για την Τουριστική Σχολή στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:20:00 μ.μ. | |
ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Την Τετάρτη 1/06/2022 και ωρα 17.00 οι μαθητές -τριες το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και η δ/νση της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελ/σου θα γιορτάσουν τα 10 χρόνια φιλοξενίας στην πόλη του Αργους και παράλληλα την λήξη μαθημάτων για το εκπαιδευτικό έτος 2021 2022. 

Μετά από 2 χρόνια που ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της καθιερωμένης αυτής εκδήλωσης λόγω κορονοϊού επανέρχεται η Δ/νση της σχολής ώστε να γιορτασθεί με βραβεύσεις τόσο η αποφοίτηση αλλά και η επετειακή διάσταση των 10 χρόνων στην φιλόξενη πόλη του Άργους. 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι μαθητές -τριες και οι συγγενείς τους όλο το προσωπικό της σχολής οι αρχές του Δήμου Αργους Μυκηνών και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπ Τουρισμού. 

Επίσης έχει σταλεί πρόσκληση στην Υφυπουργό Τουρισμού κα Ζαχαράκη Σοφία που έχει ανταποκριθεί θετικά για την παρουσία της στην εκδήλωσή μας. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι θα γευτούν τις δημιουργίες των μαθητών σε μπουφέ με έδεσμα ,γλυκό και ποτό , επίσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και επίσκεψη στους χώρους του Κωνσταντοπουλείου Μεγάρου για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τους χώρους μαθημάτων αλλά και τις σημαντικές εσωτερικές του κτηρίου οροφογραφίες και διακόσμους. 

Η Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου βρίσκεται στην πόλη του Αργους από το καλοκαίρι του 2012 και έχει αναπτύξει 10 τμήματα με τις παρακάτω 3 ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 160 μαθητές -τριες κατ έτος: 
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & επιχειρήσεων Φιλοξενίας 
• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας 
• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τουριστικό Πρακτορείο) 

Η φοίτηση είναι διετής με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως. 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ