ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Παρών στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. | | |
Νέα Δημοκρατία
Στις αλλεπάλληλες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη του 14ου Συνεδρίου του κόμματος. «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε επιτύχει μαζί» υπογράμμισε και μίλησε για σχέδιο τετραετίας και όραμα δεκαετίας για την Ελλάδα.

Θέτοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών επισήμανε : «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιστρέψει στην υπανάπτυξη, στο διχασμό. Μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση συνεπάγεται και ένα ισχυρό κράτος. Να γιατί δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Και γιατί με περιχαρακωμένα τα άλλα κόμματα η αυτοδύναμη κυβέρνηση παύει να υφίσταται ως παραταξιακός στόχος αλλά μετατρέπεται σε αντικειμενική αναγκαιότητα. Η Ελλάδα και η ΝΔ θα είναι πάντα σπουδαίες, πάντα δημοκρατικές, με όλους εσάς ακούραστους πρωταγωνιστές. Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας. Για την Ελλάδα που θέλουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε 33 μήνες η Ελλάδα άλλαξε και αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων της κυβέρνησης, ειδικά σε ό,τι αφορά την Οικονομία και τις ελαφρύνσεις προς τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι «η εισφορά αλληλεγγύης δεν ισχύει για τους μισθωτούς και τους επαγγελματίες και σύντομα δεν θα ισχύει και για το Δημόσιο», καθώς και ότι «μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9 μονάδες και τον Ιούνιο έρχεται και νέα μείωση».


«Είμαστε και θα είμαστε η Νέα Δημοκρατία όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδος. Είναι κι αυτή μια μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους. Γιατί δεν είναι τακτικό ένα Συνέδριο που γίνεται κάθε έξι χρόνια και πίσω από κλειστές κομματικές κουρτίνες. Δεν είναι αποτελεσματικό εάν οι ίδιοι πρωταγωνιστές φωνάζουν τα ίδια γερασμένα συνθήματα. Και σίγουρα όταν ο ίδιος ο αρχηγός συμμετέχει σε μια εκλογή με μόνο αντίπαλο τον εαυτό του» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«Όλη η ΝΔ είναι σήμερα εδώ. Προσερχόμαστε ενωμένοι για έναν γόνιμο απολογισμό μιας τριετούς συναρπαστικής τριετίας. Στρέφοντας την πυξίδα μας εκεί που πρέπει, στην ευημερία του πολίτη και της πατρίδας. Με πολύ δουλειά για 15 μήνες και πολύ περισσότερη πίστη για τέσσερα ακόμη χρόνια. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη μας και στον γραμματέα μας τον Παύλο Μαρινάκη. Θα εισηγηθώ την ανανέωση της θητείας του στην ίδια. Ο Παύλος αξίζει και μας αξίζει» ανέφερε.

«Οι τεκτονικές πλάκες της γεωπολιτικής κινούνται και πάλι δεν αφήνουν καμία χώρα ανεπηρέαστη. Η χώρα μας εξαντλημένη από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, διχασμένη από τέσσερα χρόνια λαϊκισμού, τον Ιούλιο του 2019 γύρισε σελίδα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι:

«Να ανακουφίσει τους πολίτες από τους βαρύς φόρους. Να αλλάξει ριζικά την κατεύθυνση της πατρίδας. Να ξαναδώσει αυτοπεποίθηση στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Δεν υπάρχει προηγούμενο μια κυβέρνηση να έχει να αντιπαλέψει τόσες κρίσεις. Είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε μαζί».

«Οι πολίτες είδαν την ανεργία να πέφτει και οικονομικούς γίγαντες να εμπιστεύονται την Ελλάδα, να χαλυβδώνει την άμυνα. Την ίδια ώρα όμως προβλήματα δεκαετιών εξακολουθούν να ταλανίζουν. Πρόκειται για καθιερωμένες συνήθειες δεκαετιών. Η αισχροκέρδεια και η αυθαιρεσία στρεβλώνουν. Πάνω στη δεύτερη φυτρώνει σαν παράσιτο η δημαγωγία. Οι πολίτες όμως έχουν πάθει και έχουν μάθει. Εκτιμούν και αυτό που μας ψήφιζαν και αυτοί που δεν μας ψήφιζαν ότι φυλάξαμε τα σύνορα μας [...] και ξέρουν ότι χάρη στη δέσμευση μας πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές.»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη: «Σας ζητώ να κάνουμε τον απολογισμό του κυβερνητικού μας έργου με ταπεινότητας αλλά και σεμνότητας. Μας περιμένουν καλύτερες ήμερες αλλά θα συναντήσουμε και αντιξοότητες. Αλλά μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Η δημοκρατία μας είναι πια, πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη.»

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε: «Έχω επισημάνει εδώ και καιρό ότι χωρίς ευρωπαϊκή λύση δεν αντιμετωπιστεί η αιτία του κακού. Και εισηγήθηκα στους ομολόγους μου… προτάσεις που ευελπιστώ να εισακουστούν. Ξέρω ότι αυτά δεν είναι αρκετά. Και δεν μπορώ να περιμένω το αργοκίνητο υπερωκεάνιο να αλλάξει πορεία. Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία».

Παρέθεσε, δε, τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος, για να τονίσει: «Όπως συνέβη και στην πανδημία η Ελλάδα αντιστέκεται επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις της. Αυτά για να ξεύρουμε για το ποιος στέκεται δίπλα στον πολίτη και ποιος όχι. Και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι. Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να καταγγείλει το χρηματιστήριο ενάργειας που ο ίδιος ψήφισε και την ρήτρα αναπροσαρμογή που ο ίδιος έφερε. Η παρούσα κρίση έχει μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης του νεολαϊκισμού και του ορθολογισμού.»

Ακόμη, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε 33 μήνες η Ελλάδα άλλαξε και αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων της κυβέρνησης. «Μέχρι το ξέσπασμα της ενεργειακής έκρηξης η ανάπτυξη επέστρεψε. Με την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Η ανεργία υποχώρησε 4,5 μονάδες, δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 νέες δουλειές. Έπεσαν οι φόροι, αυξήθηκαν τα εισοδήματα. Το ΔΝΤ έφυγε νωρίτερα κατά δύο χρόνια.

»Σήμερα, ο ΕΝΦΙΑ είναι κατά 34% χαμηλότερος. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής έπεσε από το 22% στο 9%. Και ο φόρος επιχειρήσεων από το 29% και στο 22%. Η εισφορά αλληλεγγύης δεν ισχύει για τους μισθωτούς και τους επαγγελματίες και σύντομα δεν θα ισχύει και για το Δημόσιο. Μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9 μονάδες και τον Ιούνιο έρχεται και νέα μείωση. Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δυο φορές, κατά 9,7% και ακόμη περισσότερο αν υπολογιστεί και η μείωση των εισφορών για να το πω πιο απλά: ένας 15ος μισθός.»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, και ειδικότερα στις προσλήψεις και την ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω της πανδημίας, αλλά και της Παιδείας, επισημαίνοντας ότι «όλες οι παρεμβάσεις μας είχαν ένα επίκεντρο. Κι αυτό ήταν ο άνθρωπος».

Ακόμη, υπογράμμισε: «Είπαμε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι. Είπαμε ότι θα φυλάξουμε τα σύνορα μας και το κάναμε πράξη. Εμείς αντικαταστήσαμε την ντροπή της Μόριας. Η απάντηση έρχεται από την ενεργό διπλωματία μας και τα επιτεύγματά της. Την επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο. Τη συμφωνία θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο. Και βεβαίως την αναβάθμιση της αμυντικής συμπόρευσης με τη Γαλλία και τις άλλες χώρες. Προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή που ενισχύεται με τα 24 Rafale, με τρεις νέες φρεγάτες, με τα ελικόπτερα Ρόμεο. Και βέβαια με την ανακούφιση των ενστόλων και με τη μείωση της φορολογίας τους. Γιατί για εμάς η εθνική άμυνα και η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός.»

Αναφορικά με την πολιτική «πυξίδα» του κυβερνώντος κόμματος, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Τα χρώματα ανάμεσα στα κόμματα έχουν ξεθωριάσει όμως οι ιδεολογίες μένουν. Δεν υπάρχει πλέον Αριστερά - Δεξιά, υπάρχει καθήλωση και εξέλιξη. Τόλμη και ανοιχτές απόψεις βρίσκονται στο DNA του κόμματος μας σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που μένουν προσκολλημένοι στο χτες. [...] Εχθρός μας είναι ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός. Και όπως ο καθένας μας πρέπει να ακούσει τα προβλήματα πρέπει να παραδέχεται τις αστοχίες μας, πρέπει να μεταδίδει το έργο μας. Δίπλα στον κάθε πολίτη. Ανεξαρτήτως τι ψήφισαν. Υπηρετούμε όλους τους Έλληνες αυτή είναι η παρακαταθήκη μας.»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει σχέδιο τετραετίας αλλά όραμα δεκαετίας για την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι οι κατακτήσεις των τελευταίων 33 μηνών δεν ήταν καθόλου αυτονόητες και γι' αυτό: «Δεν θέλω να τις θεωρούμε δεδομένες. Γιατί αυτό θα είναι και το καταλυτικό δίλημμα των επόμενων εκλογών».

Θέτοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών επισήμανε ακόμη: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιστρέψει στην υπανάπτυξη, στο διχασμό. Μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση συνεπάγεται και ένα ισχυρό κράτος. Να γιατί δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Και γιατί με περιχαρακωμένα τα άλλα κόμματα η αυτοδύναμη κυβέρνηση παύει να υφίσταται ως παραταξιακός στόχος αλλά μετατρέπεται σε αντικειμενική αναγκαιότητα. Η Ελλάδα και η ΝΔ θα είναι πάντα σπουδαίες, πάντα δημοκρατικές, με όλους εσάς ακούραστους πρωταγωνιστές. Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας. Για την Ελλάδα που θέλουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει».

14ο Συνέδριο ΝΔ | 1η μέρα

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ, πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ένας τραυματισμός στο πόδι κράτησε μακριά από την έναρξη του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διασχίζοντας τον συνεδριακό χώρο -ο οποίος έχει διαμορφωθεί χωροταξικά με αμφιθεατρική τεχνοτροπία- είχε θερμή συνομιλία με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον πρώην Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στην αρχή του Συνεδρίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Μαριέτας Γιαννάκου, η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ανάμεσα στους συνέδρους διακρίναμε τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό και τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Γιάννη Μαλτέζο.

Φορτισμένες αναφορές που αφορούν στην επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, διέτρεξαν τον χαιρετισμό του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος της Κύπρου καυτηρίασε τη στάση της τουρκικής και της τουρκοκυπριακής πλευράς που έχουν παγώσει τη διαδικασία των συνομιλιών υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παράλογες αξιώσεις που έχουν στόχο «να μετατρέψουν την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο».

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε εμφατικά: «Έντιμη Δύση, όχι υποχώρηση στις παράλογες αξιώσεις. Δεν παρέλειψα να πράξω ότι έπρεπε για να επιτύχουμε μια λύση που θα απαντούσε και στις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων. Για ένα κράτος λειτουργικό διαφορετικά θα ήταν θνησιγενές».

Εξέπεμψε, δε, ξεκάθαρο μήνυμα: «Ούτε και πρόκειται να υποχωρήσουμε από θέσεις που διασφαλίζουν την εθνική αξιοπρέπεια».

Το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μπούγα.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους» οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν τη νέα γενιά.

Επιπλέον, το Σάββατο 7 Μαΐου θα λάβει χώρα η παρουσίαση του project για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κόμματος.

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του τ. Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και του πρώην Προέδρου του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα υπάρχουν περίπτερα του Be my Hero με στόχο την εγγραφή εθελοντών για δωρεά μυελού των οστών, των συλλόγων «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και «ΗΠΑΡΧΩ» για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων, καθώς και ένα περίπτερο για την πρόληψη κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ως προς το οργανωτικό σκέλος του Συνεδρίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 14:00- 18:00 και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τη 13:00 έως τις 16:00.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ