ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Μανώλης Φλωρής: Άκρως επιτυχημένος στα 2 χρόνια θητείας μου κατά τον κ. Λάμπρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | |
Μανώλης Φλωρής
Ενημερώθηκα από ανάρτηση στο διαδίκτυο, ότι η συντονιστική επιτροπή αντιπολίτευσης που απαρτίζεται από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Αποστόλου Παναγιώτη, Λάμπρου Τάσο και Τόκα Τάσο, ξεκίνησε ανοιξιάτικη περιοδεία στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας.


Αφορμή στάθηκε η απάντησή μου στην επιστολή τους, σχετικά με την εικόνα των Λιμένων Ερμιόνης και Κοιλάδας.

Μια επιστολή, της οποίας έλαβα γνώση από το διαδίκτυο, όπου την δημοσίευσε η συντονιστική επιτροπή αντιπολίτευσης ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική αποστολή της σε μένα.

Εάν σέβονταν τον θεσμικό τους ρόλο ως αντιπολίτευση, θα ανέμεναν την απάντησή μου πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Κατά συνέπεια ξεκίνησε αυτόματα ένας δημόσιος διάλογος για το θέμα.

Προς ενημέρωση, έδωσα εντολή στον αρμόδιο πριν αναρτήσει την απάντησή μου, να την αποστείλει στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των τριών μελών της αντιπολίτευσης, κάτι το οποίο πιθανόν παραλήφθηκε.

Όμως εάν συνέβη κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σημασία, εφόσον είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση του εγγράφου των τριών της αντιπολίτευσης και είχε ήδη ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος.

Επομένως και μεγάλη ένταση έδωσαν οι τρεις στα γραφόμενά τους και είναι φανερό ότι λένε κάτι μόνο και μόνο για να βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Είμαι στην διάθεσή τους να επισκεφτούμε όλα τα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας, για να σημειώσουμε τα έργα που έγιναν εκεί κατά την προηγούμενη πενταετή δημοτική περίοδο 2014-2019, κατά την οποία ο κ. Αποστόλου ήταν στην διοίκηση του Δήμου και οι κ.κ. Λάμπρου και Τόκας στην αντιπολίτευση.

Και να με ενημερώσουν πόσο ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση των λιμανιών και ποιες παρεμβάσεις έκαναν για έργα, από την θεσμική θέση που κατείχε ο καθένας.

Σήμερα, δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον για την κατάσταση των 8 Pillars (πυργίσκοι αυτόματης παροχής νερού και ρεύματος) του λιμανιού της Κοιλάδας.

Τους πληροφορώ ότι η παροχή ρεύματος λειτουργεί σε όλα τα Pillars και όποια προβλήματα υπάρχουν αφορούν την παροχή νερού, διότι λειτουργούν εδώ και οκτώ χρόνια με ακατάλληλο νερό.

Οπότε είναι φυσικό να παθαίνουν βλάβες, να φράζουν φίλτρα, να υπάρχουν οξειδώσεις κ.λ.π.

Όμως όλες οι βλάβες που προκύπτουν, πάντα αποκαθίστανται.

Έχω ήδη ενημερώσει πως βρισκόμαστε στην διαδικασία εκπόνησης μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία για την χερσαία ζώνη Λιμένα Κοιλάδας, η οποία περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση όλου του παραλιακού δρόμου, αντικατάσταση των πλακών του παραλιακού πεζοδρομίου από την είσοδο της Κοιλάδας έως το ύψους του Ηρώου και επέκταση πεζοδρομίου και φωτισμού μέχρι το φανάρι της ιχθυόσκαλας.

Κάτι το οποίο γνωρίζει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοιλάδας, παρουσία του οποίου είχαμε κάνει, προ τριμήνου περίπου, αυτοψία του λιμανιού με μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για την παραπάνω μελέτη.

Πιστεύω για το γεγονός αυτό, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοιλάδας να έχει ενημερώσει τους 3 Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Προτείνουν την κατασκευή διαχωριστικού πλαισίου (φράχτη) στην ιχθυόσκαλα, τοποθετημένου από βορά προς νότο;

Με σκοπό τον διαχωρισμό ενός λιμανιού γενικής χρήσης;

Τι προτείνουν άραγε, να διαχωρίσουμε τον κλάδο των αλιέων και να τους αποκλείσουμε μέσα σε περίκλειστους φράκτες;

Καλά δεν βλέπουν ότι για πρώτη φορά έγινε διευθέτηση του χώρου της ιχθυόσκαλας με την μεταφορά των επαγγελματικών διχτυών προς την δυτική της πλευρά, με αποτέλεσμα την πλήρη απελευθέρωση του βορειοανατολικού τομέα για χρήση του από τουριστικά σκάφη;

Οι ράμπες για τους ΑΜΕΑ υπάρχουν και λειτουργούν για πάρα πολλά χρόνια με την σημερινή τους μορφή.

Δεν μπορώ να καταλάβω πότε έγιναν μη λειτουργικές και ανενεργές, όταν από την πρώτη μέρα κατασκευής τους παρουσιάζουν την τωρινή τους εικόνα.

Όλες οι φθορές που απεικονίζονται στο φωτογραφικό υλικό της αντιπολίτευσης, έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασής τους από την παρούσα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου.

Το έργο που έχει συντελεστεί στα Λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι πολύ μεγάλο, παρ’ όλες τις αντιξοότητες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις ελλείψεις σε υλικά και τις καθυστερήσεις των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Όπως και να έχει το έργο της εκάστοτε διοίκησης, κρίνεται από τους Δημότες στο τέλος της δημοτικής θητείας.

Ενοχλήθηκαν οι τρεις της αντιπολίτευσης από τις αναφορές μου για λαϊκισμό και μικροπολιτική.

Θα τους υπενθυμίσω τι έγραφε και τι υποστήριζε ο κ. Λάμπρου, εξέχον μέλος των τριών, σε δελτίο τύπου που διένειμε στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο, με αφορμή την κριτική των πεπραγμένων των δύο χρόνων της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Εκεί επί λέξει αναφέρει τα εξής: “ Τα μόνα σοβαρά έργα και ενέργειες που έχουν γίνει στη Κοιλάδα, Πορτοχέλι και Ερμιόνη έχουν γίνει ευτυχώς από το δημοτικό λιμενικό ταμείο υπό την προεδρία του μέλους της παράταξής μας κ. Μανώλη Φλωρή”.

Δηλαδή στα δύο χρόνια θητείας μου ήμουν άκρως επιτυχημένος σε έργα και ενέργειες, ενώ στα δυόμιση χρόνια θητείας μου έγινα ελλιπέστατος κατά τον κ. Λάμπρου!!!

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα τις αναφορές μου για λαϊκισμό και μικροπολιτική.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στην βόλτα σας στα λιμάνια της Ερμιονίδας.

Εμμανουήλ Φλωρής
Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ