ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άργους μελετούν κοσμικές ακτίνες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. | | |
Διάστημα
Στα πλαίσια της συνεργασίας ενός σύγχρονου σχολείου με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, το 3ο ΓΕ.Λ Άργους συμμετέχει στο εγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα «Ανάπτυξη Σχολικού Δικτύου από Εκπαιδευτικά Τηλεσκόπια Κοσμικών Ακτίνων και Ανιχνευτές Αστροσωματιδιακής Φυσικής».
Το Εργαστήριο Φυσικής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πάτρας, σχεδίασε και ανέπτυξε σύστημα ανίχνευσης κοσμικών ακτίνων (μ-Cosmics) και αναπτύσσει την δίκτυο σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μ-Net), στα οποία θα εγκατασταθούν οι ανιχνευτές. Εκπαιδευτικοί, του κλάδου των φυσικών επιστημών, με εθελοντές μαθητές που έχουν ενδιαφέρον στην αστροσωματιδιακή Φυσική θα είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του ανιχνευτή.
Ομάδα μαθητών της Β΄ τάξης παρακολούθησαν διαδικτυακά μαθήματα εκτός σχολικού ωραρίου από ερευνητές του ΕΑΠ με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Αντώνιο Λέϊσο. Τα μαθήματα αυτά περιελάμβαναν:

· Θεωρητικές γνώσεις για την κοσμική ακτινοβολία.

· Ανιχνευτές κοσμικής ακτινοβολίας.

· Αρχή λειτουργίας και περιγραφή του ανιχνευτή μ-Cosmics.

· Βαθμονόμηση του Ανιχνευτή.

· Συλλογή και επεξεργασία αποτελεσμάτων.
Τα οφέλη των μαθητών από τέτοιες δράσεις είναι πολλαπλά: διερευνώνται οι δεξιότητες και οι ικανότητες τους, αυξάνεται η αυτοεκτίμησή τους, έχουν μια παραγωγική ενασχόληση εκτός εκπαιδευτικού ωραρίου, αναπτύσσουν την συνεργατικότητά τους κ.λ.π.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι τη νέα σχολική χρονιά θα συνεχιστεί η δράση αυτή.

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ