ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 ετών μαστίζει την Ανατολική Αφρική - Έχει να βρέξει 18 μήνες! (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. | | |
Ανατολική Αφρική
Ένα μήνα μετά την υποτιθέμενη έναρξη της περιόδου των βροχών, οι βροχές δεν έχουν έρθει στο Κέρας της Αφρικής. Αιθιοπία, βόρεια Κένυα και Σομαλία αντιμετωπίζουν μια κανονική ανθρωπιστική τραγωδία, αφού 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ευθέως αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς τροφή.

Στο χωριό Χαργκουντούντο της Σομαλίας π.χ. έχει να βρέξει 18 μήνες. Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ζώα έχουν πεθάνει και οι κάτοικοι που ζουν από τη γεωργία και την κτηνοτροφία οδηγούνται στην καταστροφή.

«Νομίζω ότι ο τρόπος ζωής μας δεν θα επιβιώσει. Είδα κατσίκες να τρώνε τις ακαθαρσίες τους και καμήλες να τρώνε άλλες καμήλες. Δεν έχω δει κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή μου», λέει ο νομάς Αμπντί Κάμπε Άνταν.

Η χειρότερη ξηρασία στη περιοχή εδώ και τέσσερις δεκαετίες έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των ντόπιων, κυρίως των παιδιών που καταλήγουν στο νοσοκομείο υποσιτισμένα και αφυδατωμένα, όπως ο γιος της Φαλίς Χασέν.

«Συνεχώς αναζητούμε βοσκοτόπια και νερό για το κοπάδι μας, είμαστε μονίμως απασχολημένοι. Έφερα τον γιο μου εδώ χωρίς να το πω στον σύζυγό μου. Δεν θα με άφηνε, γιατί έχουμε τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε», σύμφωνα με τη Χασέν.

Σύμφωνα με τη UNICEF, τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια παιδιά στο Τζιμπουτί, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Κένυα υποφέρουν από υποσιτισμό, ενώ 10 εκατομμύρια χρειάζονται επειγόντως βοήθεια.
Πηγή: euronews
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ