ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Θεία ασέβεια εκ των έσω και εκ των έξω!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. |
Απόψεις
Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού

Την Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών, καθώς και την Παρασκευή προ της Κυριακής των Βαΐων πληροφορηθήκαμε, μένοντας εμβρόντητοι, τρία περιστατικά που πλήγωσαν το θρησκευτικό μας συναίσθημα! 

Αρχικά, την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 19:00, κατά τη διάρκεια καθιερωμένης συναυλίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής, με τίτλο “Ιδού ο Νυμφίος Έρχεται” στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, ένας αλλόθρησκος με περισσό θράσος παρενέβη διακόπτοντάς την, καθώς κατευθύνθηκε στο μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει! Αν και πιστεύω ότι τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως και επί παραδείγματι ο βανδαλισμός ορθόδοξων Παρεκκλησίων, από αλλόθρησκους και παράνομους, ίσως, μετανάστες δεν είναι κανόνας, αλλά εξαιρέσεις πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά και να μην είναι ανεκτές από την πολιτεία!

Η ελληνική κοινωνία κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι ελληνορθόδοξη, ενώ σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας επικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού! Επομένως ο καθένας ή η καθεμία που επιθυμεί να αποτελέσει μέλος της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να σέβεται τους κανόνες που τη διέπουν και την ελληνορθόδοξη παράδοση! Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να διαμηνυθεί στους προέδρους των αλλοεθνών κοινοτήτων ότι θα απελαύνεται άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες!

Τα άλλα δύο περιστατικά αφορούν την τέλεση αγώνων κυπέλλου ποδοσφαίρου τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αρχικά, τη Μεγάλη Τετάρτη ο αγώνας Παναθηναϊκός - Λαμία και τη Μεγάλη Πέμπτη (κορύφωση του Θείου Δράματος) το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Απαράδεκτες αν μη τι άλλο αποφάσεις! Την ίδια ώρα που τελούνταν οι Ιερείς Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας να διεξάγονται αγώνες κυπέλλου ποδοσφαίρου!! Άκουσον άκουσον!! Ειδικά, την Μεγάλη Πέμπτη στην Ακολουθία των Αγίων Παθών, που ο Κύριος μας σταυρώνονταν, να τελείται αγώνας την ίδια ώρα!! Ντροπή και μόνο ντροπή!!

Έτσι κάποιοι οπαδοί που ίσως επιθυμούσαν να προσέλθουν στην Ιερή Ακολουθία στερέθηκαν αυτής της δυνατότητας, γιατί επέλεξαν να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα ματς λόγω της υπερβολικής αγάπης για την ομάδα τους ή γενικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου. Η δε δικαιολογία, που, ίσως, προβάλλουν κάποιοι ότι διεξήχθησαν οι αγώνες αυτές τις ημερομηνίες γιατί δεν υφίσταται κενό χρονικό διάστημα είναι ανύπαρκτη καθότι τον φετινό Ιούνιο δε διεξάγεται καμιά διοργάνωση που να συμμετέχει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αλλά ακόμα και να υπήρχε αυτή η περίπτωση επιβάλλεται, πάνω από όλα, να τοποθετούμε την ορθόδοξη πίστη μας και να την υπερασπιζόμαστε με κάθε τίμημα!

Επιπρόσθετα, το περιστατικό με τον αλλόθρησκο φανερώνει ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρέπει να επιδεικνύει ουδεμία ανοχή σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές των μεταναστών. Ενώ τα περιστατικά με την τέλεση των αγώνων ποδοσφαίρου τη Μεγάλη Εβδομάδα αποδεικνύουν ότι, δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει σε σήψη και αποδέχεται αδιαμαρτύρητα λανθασμένες αποφάσεις από αρμόδια όργανα-στην προκείμενη περίπτωση την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία- που αποφασίζουν χωρίς φόβο Θεού!

Εν κατακλείδι, ας εκφέρουμε Χριστός Ανέστη στην καθημερινή μας επικοινωνία για τις υπόλοιπες 27 ημέρες δηλαδή μέχρι και τις 1 Ιουνίου! Στην ημερομηνία αυτή είναι η απόδοση του Πάσχα και η παραμονή της εορτής της Θείας Αναλήψεως που φέτος τιμάται στις 2 Ιουνίου!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στους αποθανόντες πατέρα μου Θωμά, παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, στους αποθανόντες προπαππούδες μου Ιωάννη, ιερέα Δημήτριο, Σπυρίδωνα, Θωμά και Αθανάσιο, στις αποθανούσες προγιαγιάδες μου Φωτεινή, Ευανθία, Βασιλική και Μαρία, στους αποθανόντες θείο μου Γεώργιο και Ηλία, στην αποθανούσα θεία μου Ηλιάδα, καθώς και πάππου προς πάππου! Επίσης, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, την αδερφή μου Ινώ και το θείο μου Ευάγγελο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ