ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Οι μαθητές του Λυκείου Λυγουριού ξεναγήθηκαν στο Ασκληπιείο Επιδαύρου από τον καθηγητή Β. Λαμπρινουδάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. | | |
Β. Λαμπρινουδάκης
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 9 Μαΐου 2022, και αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές του ΓΕΛ Λυγουριού, τις εκπαιδευτικούς, Καψάλη Σοφία ΠΕ02 και Πλατή Φωτεινή ΠΕ02, στο πλαίσιο του πολιτιστικού τους προγράμματος: «Τα μνημεία του Ασκληπιείου διηγούνται τη γέννηση της Ιατρικής στην Επίδαυρο».
Την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο παρακολούθησε και συμμετείχε η διευθύντρια του Σχολείου, κ. Ελένη Αγγελοπούλου , αρκετοί γονείς καθώς και η Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου κ. Βασιλική Αλεξανδράκη. 
Μετά το τέλος της ξενάγησης ο κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης καθώς και η ομάδα των συνεργατών του παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου , το οποίο έχει ως στόχο την προβολή της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας: να γνωρίσουν και να βιώσουν τι ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο Επιδαύρου κατά την Αρχαιότητα, καθώς και πώς η λατρεία των θεών και τα στοιχεία της φύσης (θέση, κλίμα, χλωρίδα, πανίδα, νερό ως βασικοί παράγοντες ίασης ) συνδυάστηκαν με την ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης.

Γ.Ε.Λ Λυγουριού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ